Rus basını hesapladı: Türkiye'de tatil yapmak ne kadar?

Rus basını hesapladı: Türkiye'de tatil yapmak ne kadar?
Rusya'nın önde gelen gazetelerinden Moskovskiy Komsomolet, Rus vatandaşları için bu yaz Türkiye'de tatil yapmanın fiyatını hesapladı.Rusya'nın Ukrayna'yı topyekun işgal girişimini 24 Şubat 2022'de başlatmasından bu yana birçok...

Rusya'nın önde gelen gazetelerinden Moskovskiy Komsomolet, Rus vatandaşları için bu yaz Türkiye'de tatil yapmanın fiyatını hesapladı.

Rusya'nın Ukrayna'yı topyekun işgal girişimini 24 Şubat 2022'de başlatmasından bu yana birçok Batı ülkesinin kapısı Rus vatandaşlarına kapanırken, Türkiye Rusların favori tatil destinasyonlarından biri olmaya devam ediyor. 

türkrus.com'un aktardığına göre, Moskovskiy Komsomolets gazetesi, bu yaz önceki yıllardan farklı olarak Türkiye tatili fiyatlarının "istikrarlı bir seyir izlediğini" yazdı. Buna göre, şu günlerde Antalya'da kaçamak bir tatil yapmanın maliyeti erken rezervasyon dönemiyle hemen hemen aynı, hatta bazı durumlarda daha düşük.

Gazete bir haftalık Antalya tatilinin fiyatının 200 bin ruble (2 bin 200 dolar) civarında olduğunu yazdı. Haberde Moskova-Antalya gidiş dönüş uçak bileti fiyatlarının 23 bin rubleden (256 dolar) başladığı bilgisi yer aldı. Fiyat Alanya istikametinde 26 bin, Bodrum' istikametinde ise 28 bin ruble civarında.

Moskovskiy Komsomolets, Antalya'nın merkezinde 4 yıldızlı bir otelde iki kişi bir hafta yarım pansiyon konaklama maliyetini de 100 bin ruble (1111 dolar) olarak aktardı. Her şey dahil otellerde ise bu fiyat 150 bin rubleye çıkıyor.

Bordum'da ise fiyatlar, Antalya'ya kıyasla daha düşük. Yarım pansiyon bir hafta konaklama 60-70 bin ruble, her şey dahil otellerde ise 120-130 bin ruble.

Ancak gazete, enflasyon nedeniyle uçak bileti ve otel fiyatlarının dışında kalan harcama kalemlerinin daha maliyetli hale geldiği uyarısında bulundu.