Şenol Babuşcu: Yeni ekonomi yönetiminin zihniyeti eski yönetimden farklı değil

Şenol Babuşcu: Yeni ekonomi yönetiminin zihniyeti eski yönetimden farklı değil
Eski Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşcu, KKM'den çıkış için Merkez Bankası'nın gerekli sorumluluğu almayarak, topu bankalara attığını belirtti. Babuşcu, yeni ekonomi yönetiminin eski yönetimle tarzlarının...

Eski Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşcu, KKM'den çıkış için Merkez Bankası'nın gerekli sorumluluğu almayarak, topu bankalara attığını belirtti. Babuşcu, yeni ekonomi yönetiminin eski yönetimle tarzlarının hemen hemen aynı olduğuna işaret etti.

Babuşcu 10 Haber'de kaleme aldığı yazıda KKM'ye yönelik olarak "Ekonomi yönetimi bu sorundan kurtulmaya çalışırken, kendisi yeterince çaba göstermiyor. Topu bankaların üzerine atıyor. Önceki ekonomi yönetimi nasıl KKM ürününü yaygınlaştırmak için bankaları zorlayıcı ve artış sağlamaya yönelik hedefler ve yaptırımlar getirmişse, şimdiki ekonomi yönetimi de bu sefer tam tersine KKM’lerin azaltılmasına yönelik hedef ve yaptırımlar getirerek bankacılık sektörünü zorluyor. Bu yönüyle yeni ekonomi yönetiminin yönetim tarzı olarak eski ekonomi yönetiminden çok da farklı bir zihniyete sahip olmadığı görülüyor. Üstelik bankaların dün KKM’ye geçmeleri için dil döktükleri hesap sahiplerine bugün bu üründen vazgeçmeleri yönünde nasıl bir telkinde bulunacakları merak konusu." dedi.

Yazının tamamı için tıklayın