Şeref Oğuz: Enflasyon değirmenine 5 dereden su geliyor

Şeref Oğuz: Enflasyon değirmenine 5 dereden su geliyor
Ekonomim gazetesi yazarı Şeref Oğuz, yüksek enflasyona ilişkin olarak "Enflasyon değirmenine 5 dereden su geliyor" ifadelerini kullandı.Oğuz bugünkü yazısında şunları kaydetti:"Enflasyon, geçmişe dair bir öyküdür. Faizi...

Ekonomim gazetesi yazarı Şeref Oğuz, yüksek enflasyona ilişkin olarak "Enflasyon değirmenine 5 dereden su geliyor" ifadelerini kullandı.

Oğuz bugünkü yazısında şunları kaydetti:

"Enflasyon, geçmişe dair bir öyküdür. Faizi ise geleceğe yönelik öneri… Ancak tasarruf sahibinin yönetime güveni kalmamışsa, geçmişin enflasyonunun gelecekte de düşmeyeceğini hatta artacağını düşünebilir. Bu durumda KKM’den çıkan paranın “önerildiği gibi” liraya değil de geldiği yere, dövize kayması kaçınılmaz olur.

Burada yapılması gereken insanların zihnindeki enflasyon beklentisini kırmaktır. OVP’ye bağlanan umutlar, yeni ekonomi yönetiminin söylemleri; ne yazık ki enflasyon beklentisini düşürmeye yetmiyor. Zira bizzat kamunun kendisi israf içinde…

Enflasyon değirmenine 5 dereden su geliyor; 1-dövizdeki artış, 2-ücret artışları, 3-akaryakıt, 4-vergi düzenlemeleri ve 5-fiyatlandırma davranış bozukluğu dediğimiz aslında enflasyonun bozduğu ahlakımız. Bu dereler kurutulmadıkça, geçmişin enflasyonu, geleceğin faizini belirlemeyi sürdürür."

Yazının tamamı için tıklayın