Şeref Oğuz, KKM kararını değerlendirdi: "Tezgâh altı faiz" çağı başlayacak

Şeref Oğuz, KKM kararını değerlendirdi: "Tezgâh altı faiz" çağı başlayacak
Ekonomim gazetesi yazarı Şeref Oğuz, KKM'den çıkış için Merkez Bankası'nın bankalara vadesi gelen TL KKM'leri TL mevduata çevirme hedefi getirmesini köşesinde değerlendirdi.Oğuz, bankaların TL mevduata vatandaşların enflasyondan...

Ekonomim gazetesi yazarı Şeref Oğuz, KKM'den çıkış için Merkez Bankası'nın bankalara vadesi gelen TL KKM'leri TL mevduata çevirme hedefi getirmesini köşesinde değerlendirdi.

Oğuz, bankaların TL mevduata vatandaşların enflasyondan korunabileceği bir faiz verilmesi gerektiğine işaret ederek şöyle dedi:

"Vatandaş lirasından kurtulmak için KKM’ye sığınmıştı ve şimdi ona “geri dön” diyorsan bunu makul gelir vaadine oturtmalısın. Sorun; KKM’de TL’ye dönüşte bankanın “hangi makul faizi” önereceğidir. Hatırlayalım; her şeyin çift haneli arttığı Temmuz’da tek haneli aylık enflasyon açıklayan TÜİK’in enflasyon tahminine kim güvenir ki? Zamanında eğip büktüğün veri, şimdi ayağına takılıyor. Bu da mudi ile bankası arasında yoğun faiz pazarlığının kapısını açacak ve “tezgâh altı faiz” çağı başlayacak."

Yazının tamamı için tıklayın