Şeref Oğuz: KKM sahipleri TL mevduata geçiş için ENAG enflasyonunun 5 puan üstünü istiyor

Şeref Oğuz: KKM sahipleri TL mevduata geçiş için ENAG enflasyonunun 5 puan üstünü istiyor
Ekonomim yazarı Şeref Oğuz, Merkez Bankası'nın KKM'den TL mevduata dönüş hedefi getirmesini değerlendirdi. Oğuz, bankaların müşterilerini TL mevduata geçirmesi için yüksek faiz sunması gerektiğine işaret ederek konuştuğu...

Ekonomim yazarı Şeref Oğuz, Merkez Bankası'nın KKM'den TL mevduata dönüş hedefi getirmesini değerlendirdi. Oğuz, bankaların müşterilerini TL mevduata geçirmesi için yüksek faiz sunması gerektiğine işaret ederek konuştuğu bazı KKM hesabı bulunanların görüşlerini aktardı.

Oğuz "Banka; öyle bir teklif sunmalı ki bu getiri konforunu kaybetmesin ve TL mevduatına dönsün. Bunun da yolu, ona enflasyon üzerinde faiz vermektir. Fakat meçhul olan, enflasyon ne kadar yüksek olduğudur.  Aslında TÜİK’e kimse inanmıyor ve konuştuğum KKM’cilerin adeta ortak kanısı; “ENAG artı 5 puana geçerim” şeklinde. İyi de şu anda yüzde 40 civarında seyreden mevduat faizleri, bu beklentiyle yüzde 109’dan 5 puan fazlasına yüzde 114 mü olacak? İmkânsız gibi görünüyor değil mi? Kayıp Yıllar 90’ları yaşamış biri olarak bildiğim şudur; “burası Türkiye, imkânsız diye bir şey yoktur, olmaz olmaz deme, olmaz olmaz" dedi.

Yazının tamamı için tıklayın