Şeref Oğuz: Şimşek'in kamuda tasarruf genelgesine uyan olmadığı gibi daha fazla harcama talep edildi

Şeref Oğuz: Şimşek'in kamuda tasarruf genelgesine uyan olmadığı gibi daha fazla harcama talep edildi
Ekonomim gazetesi yazarı Şeref Oğuz Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in kamuda tasarruf genelgesi yayımlamasının ardından, kurumların bu tasarruf çağrısına uymadığını hatırlatarak "Buna uyan herhangi bir kamu oldu mu...

Ekonomim gazetesi yazarı Şeref Oğuz Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in kamuda tasarruf genelgesi yayımlamasının ardından, kurumların bu tasarruf çağrısına uymadığını hatırlatarak "Buna uyan herhangi bir kamu oldu mu dersiniz? Ne gezer. Harcamalarına doludizgin devam eden kamudan herhangi bir geri bildirim gelmediği gibi, daha fazla harcama talep edildi. " dedi.

Oğuz, yapılan harcamaları ise köşesinde şöyle anlattı:

"Basit, anlaşılır ve test edilebilir örnekler vereceğim: 1-Örtülü ödeneğin aylık harcaması 1 milyar lirayı aştı. Sarayın aylık faturası 3 milyar lira civarında. 2-Sadece bir ilçe belediyesinin genelge sonrası araç alımları 9 milyon lira.

Bu kadarcık mı? Devam… 3-Sadece 1 aylık taşıt kiralama; 225 milyon Tl, 4-hizmet binası kiralama; 127 milyon TL, 5-hava taşıtı kiralama; 925 milyon TL, 6-personel servisi 340 milyon TL. 206 üniversite rektörlerinin yarıdan fazlasının altındaki en pahalı makam araçları için ödenenleri saymıyorum bile.

Bitsin artık… Daha devamı var; belediyelerin kiraladığı araç sayısını duyunca dudağınız uçuklar. Envanterini ben değil, bunlara kaynak aktaran bakanlık çıkarsın ve bütçe açığının neden trilyonları aştığını siz de görün, bilin, tepki verin, uyarın, talep edin. Açıkçası bu işler kuru genelgeyle olmuyor.

Bir de milletin bahçelerine gömdüğümüz paralar ve milletin valisinin altındaki “paranın satın alabileceği en pahalı makam aracı -18,6 milyon TL- ile caddelerde “itibarı tasarrufsuz” müsrifl er..."

Yazının tamamı için tıklayın