Şeref Oğuz'dan OVP değerlendirmesi: Yüzde 8,5'lik enflasyon iddiası tam bir fantezi

Şeref Oğuz'dan OVP değerlendirmesi: Yüzde 8,5'lik enflasyon iddiası tam bir fantezi
Ekonomim gazetesi yazarı Şeref Oğuz dün açıklanan Orta Vadeli Program'ı (OVP) değerlendirdi. Oğuz, 2026 için öngörülen yüzde 8,5'luk enflasyon hedefine ilişkin olarak "tam bir fantezi" ifadesini kullandı.Oğuz, "Sağ olsunlar,...

Ekonomim gazetesi yazarı Şeref Oğuz dün açıklanan Orta Vadeli Program'ı (OVP) değerlendirdi. Oğuz, 2026 için öngörülen yüzde 8,5'luk enflasyon hedefine ilişkin olarak "tam bir fantezi" ifadesini kullandı.

Oğuz, "Sağ olsunlar, nezaket gösterip OVP son yılında yüzde 8,5’luk tek haneye indirmişler… Aklınızda kalması için yazayım; şu yüzde 8,5’lik hedef, heterodoks döneminde CB’nin Merkez Bankası Politika Faizini indirdiği düzeydi. Aslında OVP’deki tüm hedefler tutsa bile bu iddia, tam bir fantezi… Balık kavağa çıkarsa ancak… Zira sen enflasyon külfetinden söz etmeksizin böyle sallarsan, “nasılsa bir sonraki OVP’ye dek kimse hatırlamaz” diye “tek hane teranesinden” öteye laf etmemiş olursun." dedi.

Oğuz programın yabancı yatırımcının isteklerine göre dizayn edildiğine işaret ederek "OVP sanki bu hükümetin önümüzdeki 3 yılına dair yol alma programı değil de “yabancılar, bakın programımız dahi sizin istediğiniz gibi” söylemi gibi… Görün işte; mali disiplin istediniz, yazdık. Para politikası olsun dediniz. E, o da var. Başka? Yapısal reform mu? Alt alta sıraladık ya… Yetmez mi? Yetmez… Zira OVP’de her şey öylesine içselleştirilmiş (!) ki insanın inanası gelmiyor." ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın