Sıfır otomobilde tablo değişti; teslim süresi 3 aydan, 3 saate düştü

Sıfır otomobilde tablo değişti; teslim süresi 3 aydan, 3 saate düştü
"Araç 3 ay sonra gelecek" diyen bayiler, arka arkaya kampanyalar açıklıyor. 3 saatte teslim edilen sıfır araçlar için aksesuar hediye ediliyor."Talep çok sıraya girin", "Sıraya girmek için ek ücret ödeyin", "Bu pakete ek aksesuar...

"Araç 3 ay sonra gelecek" diyen bayiler, arka arkaya kampanyalar açıklıyor. 3 saatte teslim edilen sıfır araçlar için aksesuar hediye ediliyor.

"Talep çok sıraya girin", "Sıraya girmek için ek ücret ödeyin", "Bu pakete ek aksesuar ücreti verin", "Cila-boya mecburi", "Bu kasko şart" diyen galeri ve bayiler, şimdi arka arkaya hayata geçirdikleri kampanyalarla müşteri aramaya başladı.

Otomobilde liste fiyatının yüzde 10-20 üzerinde yapılan satışlar sönerken, bazı modellerde liste fiyatına yüzde 5-10 indirime gidiliyor.

Hatırlanacağı üzere bir dönem bayiler kaskodan aksesuara birçok ürünü fiyatın çok üzerinde satıyor, kabul etmeyene de "Araba yok!" diyordu.

Şimdi stokları eritmek için yapılan kampanyalara hediyeler de eklenmeye başladı. Örneğin bir dönem kaskoyu zorunlu tutan bayiler şimdi bazı modellerde bir yıllık kasko hediye ediyor.

50 bin liralık aksesuar için 150 bin TL isteyen bayiler, bazı modellerde bu aksesuarları da araç paketine ek veriyor.

Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) Başkanı Ali Haydar Bozkurt, araç bulunurluğunda ciddi bir iyileşme başladığını belirterek, "Birçok marka ve modelde daha önce hiç ulaşılamamış satış adetlerini görmekteyiz. Bu iyileşme yılın son çeyreğinde de devam edecek. Üç senedir karşılanamayan talep de rekor satışları getirdi" dedi. (Kaynak:Sabah)