Şimşek'in 'paraya ihtiyacımız yok' sözlerine tepki: Ama ülke ülke dolaşıp fon talebinde bulunuyorsunuz

Şimşek'in 'paraya ihtiyacımız yok' sözlerine tepki: Ama ülke ülke dolaşıp fon talebinde bulunuyorsunuz
DEM Partili Ferit Şenyaşar, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in paraya ihtiyacımız yok sözlerine tepki gösterdi: Neden ülke ülke geziyorsunuz?TBMM Genel Kurulu’nda Hazine ve Maliye Bakanlığı Bütçesi’nin sunumu yapan...

DEM Partili Ferit Şenyaşar, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in paraya ihtiyacımız yok sözlerine tepki gösterdi: Neden ülke ülke geziyorsunuz?

TBMM Genel Kurulu’nda Hazine ve Maliye Bakanlığı Bütçesi’nin sunumu yapan Bakan Mehmet Şimşek “bizim paraya ihtiyacımız yok, sıcak paranın tehlikesinin farkındayız” ifadelerini kullandı.

DEM Partili Ferit Şenyaşar ise Şimşek’in bu sözleri sonrasında söz alarak “Paraya ihtiyacımız yok diyorsunuz ama ülke ülke dolaşıp fon talebinde bulunuyorsunuz” sözleri ile Şimşek’e tepki gösterdi.

Şenyaşar sözlerinin devamında Bakan Şimşek’e bu soruları sordu

1- Adaletin ve demokrasinin olmadığı yerde ekonomik krizden çıkmak mümkün mü?

2- Kur korumalı mevduat politikası ne zaman kaldırılacak?

3- Bu başarısız ekonomik politikalarının cezasını halk çekmek zorunda mı?

Şimşek’ten cevap

Şimşek ise konuya ilişkin vekillerden gelen soruları cevaplamak için söz alıp “Paraya ihtiyacımız yok derken ‘bizim ikili ilişkiler çerçevesinde kaynağa ihtiyacımız yok’ demek istedim. Türkiye’nin kaynağı nasıl temin ettiği hususu… Benim seyahatlerimin doğrudan doğruya kaynak arayışı çerçevesinde irdelenmemesi gerektiğinin altını çizmeye çalıştım. Sözlerimi çarpıtmayın” dedi.