SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşı ne kadar olacak?

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşı ne kadar olacak?
TÜİK'in 3 Ocak'ta açıklayacağı enflasyon oranına göre SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin maaşları belli olacak. Gazete Pencere Haber MerkeziEn düşük emekli maaş olan 7 bin 500 lira maaşla 2024 yılına giren emeklilerin gözü kulağı...

TÜİK'in 3 Ocak'ta açıklayacağı enflasyon oranına göre SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin maaşları belli olacak.

Gazete Pencere Haber Merkezi

En düşük emekli maaş olan 7 bin 500 lira maaşla 2024 yılına giren emeklilerin gözü kulağı 3 Ocak'ta Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanacak enflasyon rakamında. İstanbul Ticaret Odası (İTO) aralık ayı enflasyon oranını yüzde 3,52 olarak açıkladı.

Aralık ayı enflasyon rakamı için İTO'nun açıkladığı oran bir fikir verse de gözler yarın açıklanacak TÜİK'in rakamlarında olacak.

TÜİK'in son 6 aylık enflasyon oranları

Temmuz: Yüzde 9,49
Ağustos: Yüzde 9,09
Eylül: Yüzde 4,75
Ekim: Yüzde 3,43
Kasım: Yüzde 3,28

TÜİK'in rakamlarına göre yıllık enflasyon kasımda yüzde 61, 98 olmuştu.

Memur emeklisine yüzde 50 zam bekleniyor

Memur ve emeklinin maaş zammı yarın açıklanacak enflasyon verisiyle belli olacak. TÜİK'in açıkladığı 5 aylık enflasyona göre memurlar yüzde 44'lük zammı garantiledi. Aralık ayı verisiyle bu oranın yüzde 50'ye çıkması bekleniyor. Memur zammı, SSK ve Bağ-Kur emeklileri içinde referans olacak. Yüzde 50'lik zamma göre; en düşük memur emeklisi maaşı 14 bin 800 TL'ye, en düşük memur maaşı 33 bin TL'ye, en düşük SSK ve Bağ-Kur emeklisi maaşı da 11 bin 250 liraya çıkacak.