T24 yazarı Toker: Milli Eğitim Bakanlığı'nın çocuklara bir öğün beslenme sağlayacak ödeneği nasıl olmaz?

T24 yazarı Toker: Milli Eğitim Bakanlığı'nın çocuklara bir öğün beslenme sağlayacak ödeneği nasıl olmaz?
T24 Yazarı Çiğdem Toker, okulların açılmasıyla başlayan çocukların "beslenme" tartışmasına değinen bir yazı kaleme aldı. Toker, "Milli Eğitim Bakanlığı'nın çocuklara bir öğün beslenme sağlayacak ödeneği nasıl olmaz?...

T24 Yazarı Çiğdem Toker, okulların açılmasıyla başlayan çocukların "beslenme" tartışmasına değinen bir yazı kaleme aldı. Toker, "Milli Eğitim Bakanlığı'nın çocuklara bir öğün beslenme sağlayacak ödeneği nasıl olmaz? Daha doğrusu belki gerçekten yoktur, çünkü önceliği bu değildir. Okullarda kayıt sırasında bağış toplanmasının güya yasak olması ama her sene bu yasağın fiilen ihlal edilmesi gibi." dedi.

Toker, "İktidar bunu istemiyor. Bütçe öncelikleri arasına koymuyor. Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'in rasyonel politikalar listesine girmeyi hak etmiyor, çocuklara ücretsiz bir öğün yemek.

Oysa Dr. Şık'ın da vurguladığı gibi gıda krizi en çok toplumun "işsiz, güvencesiz ya da yeterli gelire sahip olmayan yoksul kesimlerini etkiliyor." Çocukların beslenme hakkını güvence altına alacak politikalar geliştirilmezse, bunun bir halk sağlığı sorununa dönüşmesi uzak bir ihtimal değil.

Yaşadığımız gıda krizinin geçici olmadığını bilerek, çocuklarımızı gözetecek, hak temelli bir bakış zorunlu. Küresel piyasaların umurunda olmasa bile… Hatta tam da bu nedenle. "Doğru politika" bizim için bunlar çünkü." dedi.

Yazının tamamı için tıklayın