Tera müşterilerinin paralarını ödemek için İş Bankası yetkilendirildi

Tera Portföy'ün müşterilerinin paralarının ödenmesi için Türkiye İş Bankası yetkilendirildi. Yatırımcı fonlarının 2 iş günü içinde banka tarafından nakde dönüştürüleceği ve yatırımcılara ödeneceği duyuruldu.

Tera müşterilerinin paralarını ödemek için İş Bankası yetkilendirildi

GAZETE PENCERE - Tera Portföy Yönetimi A.Ş., Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) belirlenen tasfiye usul ve esaslarına ilişkin bilgilendirme yaptı.

Şirketten yapılan açıklamada, SPK kararı doğrultusunda Tera Portföy'ün güncel SPK listesinde yer alan 6 yatırım fonunun tasfiye sürecinin Kurul tarafından belirlenen esaslar çerçevesinde yürütüleceği belirtildi.

SPK'nın ilgili fonlar için Türkiye İş Bankası'nı portföy saklayıcısı olarak görevlendirdiği ve tasfiye süreçlerini yürütmek üzere yetkilendirdiği bildirildi.

KAYITLAR 2 GÜNDE, HESAP GEÇİŞLERİ 10 GÜNDE TAMAMLANACAK

Belirlenen esaslara göre yatırımcıların fon katılma paylarına ilişkin kayıtların Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) ile Türkiye İş Bankası arasında mutabakatı yapılacak. Bu mutabakatın, usul ve esasların yürürlüğe girmesini izleyen iki iş günü içinde tamamlanacağı aktarıldı.

Fonların finansal varlıklarının saklanmasına ilişkin hesap geçişleri ile borç, alacak ve gider mutabakatlarının ise SPK kararını takip eden en geç 10 iş günü içinde tamamlanması planlanıyor.

Tera Portföy, kendi sorumlulukları kapsamında gerekli bilgi, belge ve operasyonel desteği sağlayarak sürecin ilgili kurumlarla iş birliği içinde yürütülmesine katkı sunacağını açıkladı.

VARLIKLAR NAKDE DÖNECEK

Fon portföylerindeki varlıkların yatırımcı menfaatleri, piyasa derinliği ve likidite koşulları gözetilerek yetkilendirilen banka tarafından nakde dönüştürüleceği belirtildi.

Yatırımcılara yapılacak ödemelerin SPK tarafından belirlenen esaslar ve saklamacı bankanın oluşturacağı ödeme planı doğrultusunda gerçekleştirileceği kaydedildi.

TEFAS üzerinden verilmiş ancak gerçekleştirilememiş iade talimatlarından kaynaklanan tutarların ise Kurul kararı doğrultusunda fon hesabına borç olarak kaydedileceği ve tasfiye sürecinde yaratılan nakitten öncelikli olarak ödeneceği bildirildi.

EFAS DIŞI KANALLARA DA KAPATILDI

SPK kararı uyarınca tasfiye kapsamındaki fonlarda TEFAS dışındaki dağıtım kanalları üzerinden de katılma payı alım ve iade talimatı verilemeyeceği belirtildi.

Tera Portföy, yatırımcıların işlem ve ödeme süreçlerinde ilgili fonların KAP sayfalarında yayımlanan açıklamaları esas almasının önem taşıdığını vurguladı.

TASFİYE SÜRESİ 3 AYA KADAR SÜRECEK

Açıklamaya göre tasfiye süresi, duyuru tarihinden itibaren en fazla 3 aylık sürenin bitimini izleyen ilk iş gününe kadar devam edecek. SPK'nın uygun görmesi halinde bu sürenin uzatılabileceği belirtildi.

Söz konusu sürenin tüm yatırımcılara aynı tarihte ödeme yapılacağı anlamına gelmediğinin altı çizilirken, ödemelerin fon varlıklarının nakde dönüşmesi ve bankanın ödeme planına göre yapılacağı ifade edildi.

SPK'nın güncellenen listesinde yer alan Tera Portföy fonları şöyle:

Tera Portföy Birinci Serbest Fon (TLY)
Tera Portföy Dördüncü Hisse Senedi Serbest (TL) Fon (DOH)
Tera Portföy Üçüncü Hisse Senedi Serbest (TL) Fon (T3B)
Tera Portföy Hisse Senedi (TL) Fonu (THF)
Tera Portföy Para Piyasası (TL) Fonu (TP2)
Tera Portföy Para Piyasası Katılım (TL) Fonu (TLV)
Diğer fonlarda kısıtlar sürüyor

Tasfiye listesinde yer almayan ancak SPK kararı kapsamında TEFAS'ta alım ve satıma kapatılan diğer Tera Portföy fonlarında ise mevcut işlem kısıtlarının devam ettiği, TEFAS dışından da iade talimatı verilemeyeceği belirtildi.

Tera Portföy, güncel liste ve gelişmeler için SPK'nın ilgili fonların KAP duyurularının takip edilmesini istedi.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar