TİM ve 11 banka imzaladı: İhracatçılara yönelik yeni kredi paketi devreye alındı

TİM ve 11 banka imzaladı: İhracatçılara yönelik yeni kredi paketi devreye alındı
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ile kamu ve özel bankalardan oluşan 11 banka arasında imzalan protokol ile ihracatçılara yönelik yeni bir kredi paketi devreye alındı.Yapılan ortak basın açıklamasında 11 bankanın destek...

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ile kamu ve özel bankalardan oluşan 11 banka arasında imzalan protokol ile ihracatçılara yönelik yeni bir kredi paketi devreye alındı.

Yapılan ortak basın açıklamasında 11 bankanın destek verdiği pakette ihracatçı firmaların azami 5 milyon dolar veya 100 milyon TL'ye kadar uygun maliyetli ihracat kredisinden yararlanabileceği belirtildi.

Anlaşmaya göre, rotatif kredi seçeneğiyle, 12 aylık bir süre ile başlayan kredi vadesi, firmaların azami kredi tutarı kadar ihracat alacaklarını anlaşmalı bankalara yönlendirmeleri durumunda maksimum 36 aya kadar çıkabilecek.

Protokol TİM ile Ziraat Bankası, Vakıfbank VAKBN.IS, Halkbank HALKB.IS, İş Bankası ISCTR.IS, Garanti BBVA GARAN.IS, Akbank AKBNK.IS, Yapı Kredi Bankası YKBNK.IS, QNB Finansbank QNBFB.IS, Denizbank, TEB, Odeabank arasında imzalandı.