TOGG HENÜZ ÇIKMADI AMA UCUZ KREDİSİ HAZIR

TOGG HENÜZ ÇIKMADI AMA UCUZ KREDİSİ HAZIR
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ‘bir hayalin dışa vurumudur’ şeklinde nitelediği Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’na (TOGG) yönelik “Kamu bankalarımızla tekrar bir görüşme gerçekleştirdik. Ziraat Bankası,...

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ‘bir hayalin dışa vurumudur’ şeklinde nitelediği Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’na (TOGG) yönelik “Kamu bankalarımızla tekrar bir görüşme gerçekleştirdik. Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank ve katılım bankalarımız gerekirse kâr edilmeyecek şekilde TOGG’a ulaşım noktasında gerekli teşvikleri, destekleri verecekler” dedi.

Nebati, iş dünyasının krediye erişimde yaşadıkları zorluklara ilişkin de konuştu, krediye ulaşımda zorluk yaşayanların bilançolarının kötü olduğunu, kredi kapasitelerinin bulunmadığını söyledi. Kamu bankalarını öven Nureddin Nebati, “Model değişikliğine gidilip ülkeyi sıçratacak bir dönemde gerçekten çok ciddi bir performans ortaya koydular. Kredilerin doğru yere yönlendirilmesi noktasında her türlü özveriyi gösteriyorlar” dedi.

Bakan Nebati’ye göre dünyada yaşanan olumsuzluklar Türkiye’de yaşanan kur ayağıyla birleşince enflasyonun şiddetli yaşanmasına neden oldu ama artık dövizde bir istikrar sağlandı ve bu öngörülebilirliği artırdı. Nebati enflasyonun düşeceğini söyledi herkesin beklentilerini buna göre oluşturmasını istedi.