Tostlar artık peynirsiz

Tostlar artık peynirsiz
CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Eyüp’te bulunan Avas Sanayi Sitesi’nde esnafı ziyaret etti. Bir sanayi çalışanı, Tekin’e yaşadıkları sorunları anlatırken “Tost bile yiyemiyoruz. Bir tost 25 lira. Boş tost yiyoruz…...

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Eyüp’te bulunan Avas Sanayi Sitesi’nde esnafı ziyaret etti. Bir sanayi çalışanı, Tekin’e yaşadıkları sorunları anlatırken “Tost bile yiyemiyoruz. Bir tost 25 lira. Boş tost yiyoruz… Kuru ekmeği makineye basıyor, elektrik harcanıyor, bir de ekmek parası karşılığı 10 lira alıyor. Tostçu bizi seviyor, devamlı müşterisiyiz, o yüzden bize salça sürüyor” dedi.

Anlatılanları şaşkınlıkla dinleyen Gürsel Tekin, daha sonra işletme sahibine, “Nasıl oluyor peynirsiz tost” diye sordu. İşletme sahibi de “Hayat öyle bir şey olmuş ki Gürsel Abi, bir kilo kaşar 100 lira olur mu” karşılığını verdi. Tekin de “Markette 160 lira, yine 100 liraya ucuz buluyorsun. Yani tosta salça sürün salça ile… Hayaldi gerçek oldu, neler görüyoruz, Türkiye’yi ne hale getirdiniz” dedi.