TÜİK: Güven endeksi, perakende ticaret, hizmet ve inşaat sektörlerinde düştü

TÜİK: Güven endeksi, perakende ticaret, hizmet ve inşaat sektörlerinde düştü
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre; güven endeksi, temmuz ayında hizmet sektöründe yüzde 0,6, perakende ticaret sektöründe yüzde 2,6 ve inşaat sektöründe 0,9 azaldı. TÜİK, mevsim etkilerinden arındırılmış...

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre; güven endeksi, temmuz ayında hizmet sektöründe yüzde 0,6, perakende ticaret sektöründe yüzde 2,6 ve inşaat sektöründe 0,9 azaldı. 

TÜİK, mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi temmuz ayı verilerini bugün açıkladı. Buna göre; mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi, temmuz ayında bir önceki aya göre hizmet sektöründe yüzde 0,6, perakende ticaret sektöründe yüzde 2,6 ve inşaat sektöründe yüzde 0,9 azaldı.

Gelecek 3 Aylık Dönemde Hizmetlere Olan Talep Beklentisi Yüzde 1,7 Geriledi

Hizmet sektöründe son 3 aylık dönemde iş durumu yüzde 0,4 arttı, hizmetlere olan talep yüzde 0,4 azaldı. Gelecek 3 aylık dönemde hizmetlere olan talep beklentisi ise yüzde 1,7 geriledi. 

Perakende Ticaret Sektöründe Gelecek 3 Aylık Döneme İlişkin İş Hacmi Satışlar Beklentisi Yüzde 6 Azaldı

TÜİK verilerine göre; perakende ticaret sektöründe son 3 aylık dönemde iş hacmi, satışlar yüzde 1,3 artarken mevcut mal stok seviyesi yüzde 3,2 geriledi. Gelecek 3 aylık döneme ilişkin iş hacmi, satışlar beklentisi ise yüzde 6 azaldı.

İnşaat Sektöründe Gelecek 3 Aylık Dönemde Çalışan Sayısı Beklentisi Yüzde 2,3 Azaldı

İnşaat sektöründe ise alınan kayıtlı siparişler yüzde 0,6, arttı. İnşaat sektöründe gelecek 3 aylık döneme ilişkin toplam çalışan sayısı beklentisi de yüzde 2,3 azaldı.(ANKA)