TÜİK'e verilen yanlış rakamlarla prim alınıyor iddiası

TÜİK'e verilen yanlış rakamlarla prim alınıyor iddiası
Sözcü Yazarı Deniz Zeyrek, bir TÜİK çalışanının  “Verdiğimiz rakamlar bizim de ücretimizi belirliyor” dediğini iddia etti.Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı verileri aktaran kurum çalışanlarının kasıtlı...

Sözcü Yazarı Deniz Zeyrek, bir TÜİK çalışanının  “Verdiğimiz rakamlar bizim de ücretimizi belirliyor” dediğini iddia etti.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı verileri aktaran kurum çalışanlarının kasıtlı olarak enflasyon, işsizlik gibi rakamları değiştirdiği iddia edildi.


Sözcü Yazarı Deniz Zeyrek katıldığı Para Politika programında bir TÜİK’e veri aktaran bir kurum çalışanı ile sokakta karşılaştığını ve konuşmalarını açıkladı.

Zeyrek, kurum çalışanının “Verdiğimiz rakamlar bizim de konumumuzu ve ücretlerimizi belirliyor. Çalıştığımız bölgede ne kadar işsizliği azaltırsak o kadar karşılığını alıyoruz. Devlet bizi taltif ediyor. Dolayısıyla yıl sonlarında bütün bölge müdürlüklerinden TÜİK'e abartılı rakamlar gönderilir. Bunu bizzat yapanlardan biri olarak söylüyorum" dediğini iddia etti.