TÜRK-İŞ Başkanı Atalay, tepki çeken 14 bin 25 liralık asgari ücret rakamına ilişkin açıklama yaptı

TÜRK-İŞ Başkanı Atalay, tepki çeken 14 bin 25 liralık asgari ücret rakamına ilişkin açıklama yaptı
TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, asgari ücret pazarlığının 14 bin 25 liradan açılacağına ilişkin tepki çeken açıklamasına açıklık getirdi. Atalay  “Açlık sınırından bir pazarlık olmaz. Onu konuşmanın bir anlamı...

TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, asgari ücret pazarlığının 14 bin 25 liradan açılacağına ilişkin tepki çeken açıklamasına açıklık getirdi. Atalay  “Açlık sınırından bir pazarlık olmaz. Onu konuşmanın bir anlamı yok” açıklamasına düzeltme yaparak asgari ücret için henüz bir alt sınır belirlemediklerini söyledi.

Atalay, Asgari ücret taban fiyatının komisyon toplantılarının ardından masada bulunan komisyon kurulu üyeleri ile karar verileceğini açıkladı.

Asgari ücret 11 bin 402 TL. 4 kişilik bir ailesinin açlık sınırı ise 14 bin 25 TL. TÜRK-İŞ Genel Kurulu Genel Başkanı Ergün Atalay’ın, bir televizyon programında yaptığı "Açlık sınırından bir pazarlık olmaz. Onu konuşmanın bir anlamı yok" sözleri tepki çekmişti. Atalay tepkiler üzerine 'TÜRK-İŞ’in ‘Asgari Ücret teklifi netleşti' şeklinde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığı söyledi.

"Kurul karar verecek"

'Asgari ücret' tartışmalarıyla ilgili TÜRK-İŞ'ten gelen açıklamada, asgari ücret taban fiyatının komisyon toplantılarının ardından masada bulunan komisyon kurulu ile karar verileceği yer aldı.