Türk Metal altı şirkette grev kararı aldı

Türk Metal altı şirkette grev kararı aldı
Türk Metal Sendikası; Türk Traktör , Ford Otomotiv, Tofaş Türk, Otokar, Aygaz ve son olarak Arçelik'te grev kararı aldığını bildirdi.Türk Traktör yaptığı açıklamada, Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile Türk...
Türk Metal Sendikası; Türk Traktör , Ford Otomotiv, Tofaş Türk, Otokar, Aygaz ve son olarak Arçelik'te grev kararı aldığını bildirdi.

Türk Traktör yaptığı açıklamada, Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile Türk Metal Sendikası arasında yürütülmekte olan Toplu İş Sözleşmesi müzakere sürecinde, Türk Metal Sendikası tarafından uygulama tarihi sonradan belirlenmek üzere grev kararı alındığını bildirdi.

Ford Otomotiv tarafından yapılan açıklamada Türk Metal Sendikası tarafından grev kararı alındığı bildirerek, “Toplu İş Sözleşmesi imzalanması amacıyla görüşmeler halen devam etmekte olup, sürece ilişkin önemli gelişmeler, ilgili düzenlemeler çerçevesinde kamuya açıklanacaktır” ifadelerine yer verdi.

Tofaş Türk Otomobil Fabrikası A.Ş. ve Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi A.Ş. de KAP’a yaptıkları açıklamalarda fabrikalarında grev kararı aldığını bildirirken toplu sözleşme görüşmelerinin sürdüğünü açıkladı.

Aygaz ve Arçelik'te de grev kararı alındı

Türk Metal Sendikası otomotiv sektörü dışında Aygaz A.Ş.’de de grev kararı aldı. Aygaz’dan KAP’a yapılan açıklamada “Tüp imalatı yapan Gebze İşletmemiz için, grev uygulama tarihi sonradan belirlenmek üzere grev kararı alındığı şirketimize bildirilmiştir” denildi. İzmir Demir Çelik Sanayi'de grev kararı alındığını KAP'a bildirdi.