Türkiye kira ve fatura ödeyememe endişesinde zirve

Türkiye kira ve fatura ödeyememe endişesinde zirve
Sürekli yükselen enflasyon, düşen alım gücü, dar gelirlilerde temel ödemeleri yapma endişesi arttı. Bu durum Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü’nün (OECD) raporuna da yansıdı. OECD raporuna göre “gıda, barınma,...

Sürekli yükselen enflasyon, düşen alım gücü, dar gelirlilerde temel ödemeleri yapma endişesi arttı. Bu durum Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü’nün (OECD) raporuna da yansıdı. OECD raporuna göre “gıda, barınma, enerji ve borç” gibi temel ödemeleri yapabilmekten en çok endişe edenler Türk vatandaşları çıktı. Türkiye’de halkın yüzde 72’si gıda, barınma ve evlerde kullanılan enerji masraflarını karşılamaktan ve borç ödeme maliyetinin giderek artmasından endişeli.

Buna göre Türkiye’de halkın yüzde 72’si bu dört temel ihtiyacı karşılayabilmekten endişeli olduğunu bildirdi. Türkiye’yi yüzde 67 ile Şili ve yüzde 66 ile Meksika takip ediyor.

Endişe oranının en düşük olduğu ülkeler ise Danimarka ve İsviçre (yüzde 28) ile Almanya (yüzde 33) oldu.

Üstelik Türkiye’deki endişe sadece düşük gelire sahip grupta yok, yüksek gelire sahip olanlar, az kazananlara göre daha endişeli. Bu alanda 27 ülke arasında tek örnek.

Gelecek iki sene içinde işini kaybetmekten veya serbest çalışıyor ise gelirinin azalmasından endişe edenlere bakıldığında da Türkiye üst sıralarda. Türkiye’de 10 kişiden 7’si (yüzde 72) işini kaybetmekten veya gelirinin azalmasından endişeli.

Bu kategoride Meksika ilk sırada yer alırken sonra sırada Hollanda bulunuyor. Ortalama ise yüzde 51.