Türkiye'nin kredi risk primindeki (CDS) düşüş sürüyor

Türkiye'nin kredi risk primindeki (CDS) düşüş sürüyor
Türkiye'nin kredi risk primi mayıs ayındaki 700 baz puan seviyelerinden 319 baz puana geriledi. Böylelikle, Mart 2021'den bu yana en düşük seviyesini görmüş oldu.Yeni ekonomi yönetimi ile parasal sıkılaştırmaya devam eden Tüekiye'nin...

Türkiye'nin kredi risk primi mayıs ayındaki 700 baz puan seviyelerinden 319 baz puana geriledi. Böylelikle, Mart 2021'den bu yana en düşük seviyesini görmüş oldu.

Yeni ekonomi yönetimi ile parasal sıkılaştırmaya devam eden Tüekiye'nin kredi risk primi gerileyişini sürdürüyor.

Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS), mayıs ayındaki 700 baz puan seviyelerinden 319 baz puana gerileyerek Mart 2021'den bu yana en düşük seviyesini gördü.

CDS'teki gerileme; devam eden jeopolitik risklere karşın Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) dezenflasyonun tesis edilmesine yönelik kararlı adımları ve TL'ye uluslararası fon akışıyla sürüyor.

Politika faizi yüzde 40'a yükselmişti

TCMB, bu dönemde enflasyonla mücadele kapsamında politika faizini yüzde 8,50'den yüzde 40'a taşırken, birçok sadeleşme adımına da imza attı. TCMB'nin toplam rezervleri, yeni ekonomi yönetiminin uyguladığı politikalarla 140 milyar doları aşarak en yüksek seviyesine ulaştı. Dolarizasyonun azalmasının devam etmesi ile hisse senedi ve tahvil piyasalarına olan yabancı girişleri de son zamanlarda Merkez Bankasının net rezervlerini destekledi.