Ülker: Grev kırıcılığı yaptım ama sendika dünya ahiret kardeşimdir

Ülker: Grev kırıcılığı yaptım ama sendika dünya ahiret kardeşimdir
Ülker'in patronu Murat Ülker zamanında grev kırıcılığı yaptığını itiraf ettikten sonra 'Sendika benim dünya ahiret kardeşimdir. Kul hakkına inanıyorsanız sendika hem bu dünyada hem öbür dünyada lazım' ifadelerini kullandıÜlker'in...

Ülker'in patronu Murat Ülker zamanında grev kırıcılığı yaptığını itiraf ettikten sonra 'Sendika benim dünya ahiret kardeşimdir. Kul hakkına inanıyorsanız sendika hem bu dünyada hem öbür dünyada lazım' ifadelerini kullandı

Ülker'in patronu Murat Ülker  zamanında grev kırıcılığı yaptığını ancak her seferinde sendika ile anlaştığını söyledi. Ülker 'Sendika benim dünya ahiret kardeşimdir. Kul hakkına inanıyorsanız sendika hem bu dünyada hem öbür dünyada lazım” ifadeleri kullandı.

Sözcü yazarı Saygı Öztürk, bir panel sonrası görüştüğü Murat Ülker'in bu sözlerini şöyle aktardı: 

Grev kırıcılığı yaptım

Sendikacıların bulunduğu toplantıda Murat Ülker, sendikayla toplu sözleşme masasına oturduğu günleri de bütün samimiyetiyle anlatıyor. En kritik günler, toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma olmayınca sendikanın greve gideceğini açıklamaları oluyor. Ülker, 'Grevi kırmak için tabii biz de boş durmuyorduk. Ama sonuçta anlaşamadığımız her yerde anlaştık. Her dönem işçimizin hakkını verdik. Bugün de fabrikalarımızda barış var' diyor. 

Yıldız Holding bünyesinde yurtiçi ve yurtdışında öyle böyle değil, tam 80 bin kişi çalışıyor. Murat Ülker tam sayısını hatırlamıyor ama 200-250 civarında işyerlerinde genel müdür olduğunu belirtiyor. İşçilerin büyük bölümü sendikalı. Murat Ülker 'Sendika benim dünya ahiret kardeşimdir. Kul hakkına inanıyorsanız sendika hem bu dünyada hem öbür dünyada lazım. Toplumun temel taşıdır, güven tesisidir, olmazsa olmazıdır' görüşünde.