Yemeksepeti'nden Türkiye'yi ilgilendiren karar

Yemeksepeti'nden Türkiye'yi ilgilendiren karar
Delivery Hero, Yemeksepeti'nin sahibi olarak bilinen şirket, Türkiye ve Tayvan'daki teknoloji merkezlerini kapatma ve Berlin'deki ana merkezinde personel sayısını azaltma kararı aldı.Almanya merkezli gıda teslimat şirketi Delivery Hero,...

Delivery Hero, Yemeksepeti'nin sahibi olarak bilinen şirket, Türkiye ve Tayvan'daki teknoloji merkezlerini kapatma ve Berlin'deki ana merkezinde personel sayısını azaltma kararı aldı.

Almanya merkezli gıda teslimat şirketi Delivery Hero, 2015 yılında satın aldığı Türkiye'nin önde gelen online yemek siparişi platformu Yemeksepeti'nin sahibi olarak biliniyor. Şirket, Türkiye ve Tayvan'daki küresel teknoloji merkezlerini kapatma kararı aldığını duyurdu.

Delivery Hero, resmi bir açıklama yaparak, Türkiye ve Tayvan'daki teknoloji merkezlerini kapatma kararı aldığını ve ayrıca Berlin'deki ana merkezinde çalışanların sayısını azaltacağını belirtti. Şirket, bu yıl içinde Berlin'deki ana merkezde ve küresel hizmet birimlerinde çalışanların sayısını yüzde 13 oranında azalttığını ifade etti.

Bu kararın, Delivery Hero'un küresel stratejilerinde ve iş operasyonlarında yapılan değişikliklerin bir parçası olarak alındığı belirtiliyor. Özellikle Berlin merkezli ekiplerde yaşanan personel azaltma kararı, şirketin iş yapış biçimindeki evrimin bir yansıması olarak değerlendirilebilir.

Yemeksepeti'nin Türkiye'deki varlığı ve bu platformun kullanıcıları üzerindeki etkisi göz önüne alındığında, Delivery Hero'un bu stratejik değişiklikleriyle ilgili gelişmeler yakından takip edilecektir.

Habertürk'ün ulaştığı Delivery Hero CEO'su Niklas Östberg'in çalışanlarına gönderdiği bilgilendirme mailinde, teknoloji merkezini kapatma kararının 'verimlilik' gerekçesi ile alındığı kaydedildi.

Şirketin CEO'su Östberg imzasıyla gönderilen mailde, şu ifadelere yer verildi: "Dikkatli bir değerlendirmenin ardından, küresel ekiplerimiz ve Berlin genel merkezimizdeki işlevleri desteklemek için personel sayısında ayarlama yapmanın yanı sıra, Türkiye ve Tayvan'daki iki küresel teknoloji merkezimizi kapatma yönünde zor bir karar aldık. Değişiklikler, daha az ama daha iyi şeyler yapma ve uzun vadeli büyüme potansiyelimizden ödün vermeden ana platformumuzun ve hızlı ticaret işlerimizin verimliliğini ve kalitesini artırma tutkumuzla uyumludur."

CEO'nun açıklamasında ayrıca, "Karar, önümüzdeki yıla ilişkin stratejik planlarımız doğrultusunda, temel hedef ve önceliklerimize odaklanabilmemizi sağlamak amacıyla alındı" ifadesine de yer verildi.