Yılın ilk 6 ayında beyaz eşyada üretim ve ihracat düştü

Yılın ilk 6 ayında beyaz eşyada üretim ve ihracat düştü
Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği'nin (TÜRKBESD) verilerine göre, 2023’ün ilk altı ayında, altı ana üründe üyelerin ihracatları yüzde 13 düştü. Aynı dönemde üretim yıllık yüzde 2 daraldı.TÜRKBESD, düzenlediği...

Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği'nin (TÜRKBESD) verilerine göre, 2023’ün ilk altı ayında, altı ana üründe üyelerin ihracatları yüzde 13 düştü. Aynı dönemde üretim yıllık yüzde 2 daraldı.

TÜRKBESD, düzenlediği basın toplantısında sektörün 2023’ün ilk 6 ayında aldığı sonuçları değerlendirdi.

Dernek tarafından yapılan yazılı açıklamada, ithalatçı ve üretici firmalardan oluşan yerli ve uluslararası üye şirketleriyle (Arçelik, BSH, Dyson, Electrolux, Haier Europe, Miele, SEB, Silverline ve Vestel) Türkiye’de beyaz eşya ve küçük ev aletleri sektörünün yüzde 90’ını temsil eden TÜRKBESD’in paylaştığı bilgilere göre; 2023’ün ilk yarısında 6 ana üründe yurt içi satışlar geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 18 arttı.

TÜRKBESD’e üye firmaların ihracatları ise bu dönemde yüzde 13 oranında düşüş gösterdi.

Bloomberg HT'de yer alan habere göre TÜRKBESD Başkanı Gökhan Sığın, “33 milyon adetlik üretimimizle ve 26 milyon adetlik ihracat performansımızla Beyaz Eşya sektörü, sadece üretim ve satış ağı ile değil, temas halinde olduğu tüm diğer üretim ve hizmet sektörleri ile büyük bir ekosistem oluşturarak ekonomimizin büyümesinde itici güç konumunda" dedi.

Sığın, yılın ilk 6 ayında TÜRKBESD üyesi firmalarının ihracat ve yurt içi satışlardan oluşan toplam satışlarının yüzde 6 oranında gerilediğine dikkat çekti.