Yurt dışı seyahatlerde taksit kısıtlaması turizmciyi üzdü: "25 sene öncesine dönmüş gibi hissediyoruz"

Yurt dışı seyahatlerde taksit kısıtlaması turizmciyi üzdü: "25 sene öncesine dönmüş gibi hissediyoruz"
Prontotour Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran, yurt dışı seyahat harcamalarında taksit uygulamasının kaldırılmasıyla ilgili alınan son kararı değerlendirdi. Onaran, "'2023 yılında kredi kartıyla yurt dışına gidemezsiniz,...

Prontotour Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran, yurt dışı seyahat harcamalarında taksit uygulamasının kaldırılmasıyla ilgili alınan son kararı değerlendirdi. Onaran, "'2023 yılında kredi kartıyla yurt dışına gidemezsiniz, taksit yapamazsınız' denmesi turizmcileri üzüyor. Esasen vatandaşımız için bir hak kısıtlaması oluyor" dedi.

Onaran, kararı iyi karşılamadıklarını en kısa zamandan bu uygulamanın kaldırılmasını umut ettiklerini söyledi.

Bloomberg HT'ye konuşan Onaran, “Bu kararı çok iyi karşılamıyoruz, uzun yıllardan beri verilmiş bir haktı, kredi kartına çok kolay bir şekilde taksit yapılıyordu. 25 sene önce bu taksitleri senetlerle yapardık. Kendimizi 25 sene öncesine dönmüş gibi hissediyoruz. Hatırlatmak istiyorum ülkemize 50 milyon turist geliyor; yurt dışına turistik amaçla giden, uçak bilet alıp giden 5 milyon kişi var. '2023 yılında kredi kartıyla yurt dışına gidemezsiniz, taksit yapamazsınız' denmesi turizmcileri üzüyor. Esasen vatandaşımız için bir hak kısıtlaması oluyor, yakın bir süre içinde kaldırılacağını umut ediyorum” dedi.

Yurt dışına seyahate gidenleri yüzde 60 civarının taksit yaptırdığını belirten Onaran, “Önceden üç taksit yapılabiliyordu daha fazlası yapılamıyordu” diyerek yurt içi turizmin teşvik edilmesi için taksit imkanının kaldırılmasının yöntem olarak seçilmemesi gerektiğini söyledi.

Onaran, KKTC'nin de yurt dışı olarak kabul edildiğini, bu sebeple uygulamadan etkileneceğini belirtti.