Zam %127, indirim belki %25

Zam %127, indirim belki %25
Enerji Bakanı Fatih Dönmez, NTV’de katıldığı yayında elektrik tarifelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Dönmez, elektrik faturalarında ticarethanelerde de mesken abonelerinde olduğu gibi yeni bir düzenleme yapılacağını...

Enerji Bakanı Fatih Dönmez, NTV’de katıldığı yayında elektrik tarifelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Dönmez, elektrik faturalarında ticarethanelerde de mesken abonelerinde olduğu gibi yeni bir düzenleme yapılacağını duyurdu ama düzenlemenin ne şekilde olacağını tam olarak bilmediğini ortaya koyan bir ifade kullandı, “Esnafın fatura tutarından belli bir kademede muhtemelen yüzde 25 indirim olacak” dedi. Dönmez, söz konusu çalışmaların 1 Mart’ta bitirilmesini amaçladıklarını belirtti. Üstelik ilk kademede yüzde 50, sonraki kademede yüzde 127 zam yapılan bir elektrik tarifesi söz konusu.

BAKAN: ARTAN MALİYETLERİ YANSITTIK
Elektrik fiyatlarındaki artışa ilişkin olarak Dönmez “Doğalgazda 80 milyar lira, elektrikte 20 milyar liralık bir yük aldık. Artan maliyetler zorunlu olarak tüketicilere yansıdı” diye konuştu. “Fiyatlarda düşüş olur mu?” sorusu üzerine ise Dönmez “Doğalgaz ve elektrikte fiyatların pandemi öncesi seviyelerine dönmesini bekliyoruz. O zaman elektrik üretim maliyetlerimiz de düşecek ve herkesi sevindirecek bir netice doğuracaktır” ifadelerini kullandı.

CEMEVİ-DERNEK-VAKIF
Enerji Bakanı, “Ticarethane grubunda yer alanlar için indirimli tarife üzerinde çalışmaya başladık. Son gelen taleplerden sonra dernek ve vakıf gibi sivil toplum kuruluşlarının mesken abone grubuna dahil etme kararı almış olduk. Mesken aboneye geçmek isteyen tüzel kişilikler, abone oldukları dağıtım şirketlerine giderek bu durumlarını bildirecekler. Cemevleri de bu grupta değerlendirilecek. Dernek ve vakıf statüsünde olan kurum ve kuruluşlar bu haktan istisnasız yararlanabilecek” dedi.

Bakan Dönmez, ocak ayında abonelerin yüzde 64’ünün ilk kademede kaldığını söyledi, yani abonelin yüzde 64’üne yüzde 50 zamlı fatura gitti, yüzde 26’lık kesime yüzde 127 zamlı fatura gitti.

Enerji Bakanı, kar yağışıyla yaşanan elektrik kâbusu için de TEDAŞ’ın dağıtım şirketi ile ilgili inceleme başlattığını söyledi.