GALATASARAY HAVLU ATTI

Başakşehir beraberliğiyle şampiyonluk umutları, Trabzonspor mağlubiyetiyle de şampiyonlar ligi umudu bitti Galatasaray'ın… Gaziantep maçında yaşananların ardından, üç hafta içinde resmen havlu attılar lige. Aldıkları bu mağlubiyetle sadece devler ligini değil, bana göre avrupa ligini bile tehlikeye soktular. Hem hedefsiz kaldılar, hem de Alanya ve Ankaragücü gibi iki zorlu deplasman öncesinde arkalarından gelen Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin iştahını kabarttılar.
Hakem Cüneyt Çakır'ın verdiği daha doğrusu veremeyip VAR'daki Ali Palabıyık'ın ikazı ile gelen iki kritik kararla başlayayım. Evet, ikisi de doğru karar… Feghouli'nin yaptığı tam bir aptallık ve kırmızıyı yemesi normal. Böylesine önemli bir maçta, bu kadar yüksek paralar kazanan bir oyuncunun yaptığı bu davranış ve takımını yalnız bırakışı affedilecek gibi değil. Donk'un müdahelesi ise belki tartışılır ama bence penaltı. Buna bir çok Galatasaraylı'nın da itiraz edeceğini sanmıyorum. Ama bu hakem ikilisinin daha önce Galatasaray'ı yönettikleri maçlarda bu ve buna benzer pozisyonlarda, neleri görüp neleri görmezden geldiklerini yine tüm Galatasaraylı'lar çok iyi biliyor.
Tabii tüm bunlar Galatasaray'ın geçtiğimiz hafta oynadığı Başakşehir maçının aksine bu maçta kötü oynadığı gerçeğini de, salgın sonrası yaşadığı büyük düşüşü de değiştirmiyor. Ama birilerinin tüm ihaleyi teknik direktör Fatih Terim'in üzerine bırakıp kenara çekilme çabası da gözlerden kaçmıyor.
Şu maç öncesi Monaco'nun sözleşmesi sona erdiği için geri çağırdığı Onyekuru'yu bile üç gün daha tutup da şu maça çıkaramayanları….
Sezon başından beri yapılan tüm hakem hatalarına sesini çıkarmadan Nihat Özdemir ve federasyonuna tepki gösteremeyenleri…
Fatih Terim'i sezon başından bu yana saha dışı savaşlarda yalnız bırakanları görmezden mi geleceğiz ?
İyi günde ve şampiyonluklarda kamera önünde başarıyı üstlenenlerin, işler kötü gidince ortalıktan kaybolmaları ve tüm ihaleyi Fatih Terim'in üzerine bırakmaları bence adil değil.
Birileri eğer Fatih Terim'i istifa ettirmek istiyorsa, onu bilemem.
Ama Galatasaray bunu hak etmiyor.
Bunu söyleyebilirim !

Önceki ve Sonraki Yazılar
Erhan Telli Arşivi