Kerem Kırçuval

Kerem Kırçuval

FERNANDO MU SERGEN Mİ?

Üst üste alınan iki mağlubiyetin ardından bir Beşiktaş efsanesinin dar kadroyla mücadele veren Antalyaspor’unu ağırladı Beşiktaş. Antalyaspor’u da küçümsememek gerek. Maç öncesi puan farkı 8 idi 5’e indi. 

 

Fernando Santos yine yepyeni bir 11’i dizdi İnönü’de. Necip, Ghezzal ve Masuaku sarı kart cezalısı olunca bu değişikliğe mecbur kılındı.

 

Beşiktaş evinde Antalyaspor’u son beş maçtır yenemiyor. Beş demişken daha beş dakika dolmadan kalesinde golü gördü Beşiktaş. Hızlı çıktıkları hücumda Safuri’nin ara pası ile buluşan Bünyamin sağ çaprazdan düzgün vurdu ve tabelayı bozdu. Golden bir dakika sonra Buksa, Bünyamin ile aynı pozisyonu buldu ama başarılı olamadı. 

 

Beşiktaş özellikle Santos ile geriye düştüğü maçlarda kolay dönüş sağlayamıyor. Hele Antalya maçında orta sahası çok kolay geçilen Beşiktaş, taraftarını da kısa sürece çıldırtmayı başardı. 

 

  1. dakikada Semih harika bir fırsatı kolay harcadı. 31. dakikada da aynı Semih Beşiktaş’ı beraberlikten etti. Beşiktaş aleyhine kusursuz çalışan VAR sistemi devreye girdiğinde dakika 36’ydı. VAR müthiş tiyatroyu penaltı ile ödüllendirdi. Buksa skoru 2-0’a getirdiğinde tabela 38’i gösteriyordu. Cenk 40’ta Svenssan’un şahane pasını değerlendirebilse belki de Beşiktaş umutlanacaktı olmadı.

 

İlk yarı Beşiktaş’ın mabedinde daha çok topla oynayan, daha çok şut atan, gol beklentisinde Beşiktaş’ı üçe katlayan, pas yapan, isabetli pasta fark atan Antalyaspor doğal olarak soyunma odasına 2-0 önde gitti. 

 

Beşiktaş, Gaziantep maçından sonra da yazdığım gibi geriye gidiyor. Santos başarısız her maçın ardından “Eksikliklerimizi gidereceğiz.” diyor ama tablo ortada. Santos bir turnuva adamı ama ne yazık olmuyor olamıyor. Bu teknik adam ikinci yarıya şaşırtan bir değişiklikle başladı. Amartey’i çıkardı Muleka’yı aldı ve gol ile başladı. Rashica nefis uzattı Muçi şeytanın bacağını yine kırdı ve ikinci golüne ulaştı. Maça heyecan geldi. Antalyaspor’un Sergen’li açık ve pozitif oyunu da bunda etkiliydi. 

 

Antalyasporlu Veysel’in maça çok iyi konsantre oluşu, Semih’in gol ile buluşmasını engellemesini de not etmeliyiz. Cenk, Aboubakar değişikliği 60’ta yaşandı. 77’de ise İnönü inanılmaz anları kaydetti. Önce Muçi sonra Aboubakar ve sonunda Muleka Antalya surlarına yolladıkları füzelerden sonuç alamadı. Bu anlarda kaleci Leite adeta kendi klibini çekti. 

 

Beşiktaş acılarına bir yenisini daha ekledi. Üç maç üst üste mağlubiyetten ilginç bir şekilde dönecekken penaltıyı kullanan Rashica’nın  ayağı kayınca topu iki kez kullanmış sayıldı ve golü iptal edildi. 

 

Evet üçüncü kez yine mağlubiyet, evet evde üçüncü mağlubiyet. Beşiktaş istatistiklerini ikinci yarı değiştirdi ama ruhunu bulamadı.

 

Sayın Santos sizinle düzelecek bir şeyin olmadığı yeniden görüldü üzgünüm. Kartal, lig tarihinde en uzun mağlubiyet serisine uzanıyor farkında mısınız? O arada Sergen kendi evinde Beşiktaş’ı bir kez daha yendi. 

Bunun adı şanssızlık değildir. 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Kerem Kırçuval Arşivi