Ehliyet ve kimlikleri yenilemek için son gün: 31 Aralık

Ehliyet ve kimlikleri yenilemek için son gün: 31 Aralık
31 Aralık’a kadar ehliyet ve kimliklerini yenilemeyenlere para cezası kesilecek.Ehliyet ve kimliklerin 2023 yılında uzatılan yenileme süreleri sona erdi. Belgeleri yenilemek için 11 gün kaldı. 31 Aralık 2023 tarihine kadar ehliyet...

31 Aralık’a kadar ehliyet ve kimliklerini yenilemeyenlere para cezası kesilecek.

Ehliyet ve kimliklerin 2023 yılında uzatılan yenileme süreleri sona erdi. Belgeleri yenilemek için 11 gün kaldı. 31 Aralık 2023 tarihine kadar ehliyet ve kimlik yenileme işlemini yapmayanlar, büyük cezalara çarptırılacak ve bazı resmi işlemlerde zorluk çekecek.

Ehliyetini yenilemeyenlere 1363 TL, kimliğini yenilemeyenlere ise 3 bin 79 TL para cezası verilecek.

Yenileme işlemini yapmak için, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün internet sitesine veya e-Devlet’e giriş yaparak randevu alınabiliyor. Ayrıca, nüfus müdürlüklerine giderek de randevusuz başvuru yapılabiliyor.

Ehliyet ve kimlik yenileme işlemleri için gerekli belgeler ise şunlar:

Ehliyet için:

-Eski ehliyet

-Sağlık raporu

-2 adet biyometrik fotoğraf

-Nüfus cüzdanı.

Kimlik için:

-Eski kimlik

-2 adet biyometrik fotoğraf

-Nüfus cüzdanı.

Ücret, randevudan önce ödenecek

Kimlik yenileme işlemleri için de belirli bir alınıyor. Doğum nedeniyle düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı, değiştirme nedeniyle düzenlenen kimlik kartı ve kayıp durumunda ödenmesi gereken bedeller birbirinden farklı. Bu ücretlerin randevu öncesinde ödenmesi gerekiyor. Aksi halde kimlik yenileme işlemi yapılmıyor.

Eski tip sürücü belgeleri için tanınan süre geçen yıl uzatıldı. Bu belgelerin değiştirme süresi, 1 Ocak 2016 tarihinden önce alınan belgeler için 31 Aralık 2022 tarihinden itibaren 2 yıl daha uzatıldı. Belirtilen süre sonunda yenilenmeyen eski tip sürücü belgeleri geçersiz sayılacak.