Uğur Dündar: 17 Ağustos depreminde Kızılay neden paralize olmuş ve hiçbir yere yetişememişti?

Uğur Dündar: 17 Ağustos depreminde Kızılay neden paralize olmuş ve hiçbir yere yetişememişti?
Sözcü yazarı Uğur Dündar, bugün yayımlanan yazısında, 17 Ağustos 1999’daki Büyük Marmara depreminde Kızılay’ın rolüne ilişkin “Kızılay, en olması gereken zamanda, orada yoktu!..” ifadelerini kullandı.  Uğur Dündar...

Sözcü yazarı Uğur Dündar, bugün yayımlanan yazısında, 17 Ağustos 1999’daki Büyük Marmara depreminde Kızılay’ın rolüne ilişkin “Kızılay, en olması gereken zamanda, orada yoktu!..” ifadelerini kullandı.  Uğur Dündar “Peki, 17 Ağustos depreminde Kızılay neden paralize olmuş ve hiçbir yere yetişememişti?” sorusunu sordu.

Ekibiyle birlikte bunun nedenlerini araştırdıklarını aktaran Dündar, “gördük ki Kızılay, böyle bir felakete karşı hiç hazırlıklı değilmiş. Kurum çağın çok gerisine düşmüş. Hayati öneme sahip bu yardım kuruluşu sadece bazı siyasilere hizmet eder hale dönüşmüş” vurgusunu yaptı.

O süreçte bir ihbar üzerine Kızılay'ın Ankara Etimesgut'taki depolarına gittiklerini aktarın Dündar, “Görüntü şoke ediciydi. Vatandaşların bağışladığı giysi, yatak, yorgan, battaniye gibi eşyaların bulunduğu depoların çatılarındaki çinkolar, kağıt gibi yırtılmıştı. Yağmur suları yepyeni eşyaları çürütmüştü.” ifadelerini kullandı.

Sonrasında ise sağlık malzemelerinin bulunduğu yere geçtiklerini belirten Dündar, “Oradaki durum da içler acısıydı. İkinci Dünya Savaşı'ndan kalma gazlı bezler, patlamış gaz maskeleri, kullanılmaz haldeki tansiyon aletleri… Rezaletin böylesi karşısında, skandalları ortaya çıkarmaya alışkın olan bizler bile ne diyeceğimizi bilememiştik.” dedi.

Dündar'ın yazısının tamamı için tıklayınız