Gıdada tercih testleri ve duyusal analiz fark yaratıyor

Son Güncellenme Tarihi: Kasım 9, 2022 / 11:43

Gıda sektöründe gelişen teknoloji ve güvenli gıda üretimi, tüketiciye yeterince yansımıyor. Gıda sektörünün tüketiciye ulaşma serüveni Karma Grup ile Kalite ve Ürün Deneyimi Seminerinde masaya yatırılacak.

İstanbul Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümünün ev sahipliğinde gerçekleştirilecek seminerin içeriği Karma Grup tarafından oluşturuldu. 28-29 Kasım tarihleri arasında İTÜ SDKM Konferans Salonunda yapılacak seminerde gıda tasarımı ve tüketici kalite algısının her aşaması; üretim ve kalite yöneticileri tarafından üretimin içinden gelen uzmanlarca aktarılacak ve değerlendirilecek.

SORUMLU TÜKETİM DÖNEMİ
Tüketiciler günümüzde sorumlu tüketime yöneliyor. Elli yıl önceye göre daha bilinçli olan, ürünün son kullanım tarihine, içeriğine bakıp etiketi ayrıntılarıyla inceleyen tüketiciler, güvenilir, anlaşılır, sağlıklı gıda talep ediyor. İşte bu nedenle dünyada temiz etiket (Clean Label) trendi yaygınlaşıyor. Türkiye’de de global firmalar temiz etikete geçiyor, üreticiler bu konuya kaynak ayırmaya başladı.

İnsanlar gıdayı satın alırken etiketi değerlendirerek daha temiz, anlaması kolay etiket içeriklerini, fonksiyonel ve kişisel beslenme tarzına uygun olan gıdaları bilinçli olarak tercih ediyor.

A’dan Z’ye gıdada satın alma süreci̇
İki gün sürecek Karma Grup Kalite ve Ürün Deneyimi Seminerinde birinci gün “Beklentiye Uygun Ürün Tasarımı” başlığında tüketici trendleri, tasarım süreci, duyusal analiz, risk analizi, ambalaj seçimi, her temasta uygunluk, “İstikrarlı ve Güvenilir Üretim” başlığında ürün ve kalite kültürü, duyusal analiz, “Doğru ve Kaliteli Hizmet” başlığında ise müşteri memnuniyeti yönetimi ve rafta kalite tartışılacak.

İkinci gün ise ürün ve kalite kültürünün tüketici deneyimine etkisi, GFSI ve AB mevzuatında kalite kültürü, kalite kültürü uygulama örnekleri, kültür mükemmelliği modeli ve ölçümü, duyusal analiz ve tüketici tercihlerini etkileyen faktörler ile ürün geliştirme çalışmalarında duyusal analiz uygulamaları yer alacak.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top