10 başlıkta bugün neler yaşandı?

10 başlıkta bugün neler yaşandı?
6 Eylül 2023’ün öne çıkan haberlerini okuyucularımız için derledik.OVP’de yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 65 yükseldiCumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Orta Vadeli Program (OVP) açıkladı. OVP’den 2023 yıl sonu...

6 Eylül 2023’ün öne çıkan haberlerini okuyucularımız için derledik.

OVP’de yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 65 yükseldi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Orta Vadeli Program (OVP) açıkladı. OVP’den 2023 yıl sonu için enflasyon beklentisi yüzde 65’e yükseldi. Enflasyon beklentisi 2024 için yüzde 33, 2025 için yüzde 15,2 ve 2026 için yüzde 8,5 olarak tahmin edildi. 2023 için bir önceki OVP döneminde enflasyon tahmini yüzde 38’di. Önceki dönemde enflasyon tahmini 2024 ve 2025 için ise sırasıyla yüzde 19 ve yüzde 8’di.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Akşener: CHP’nin İstanbul ve Ankara’yı kaybetmesini göze alıyoruz

İYİ Parti lideri Meral Akşener, gazeteci Fatih Altaylı’ya açıklamalarda bulundu. Gündemi değerlendiren Akşener, yerel seçimlere ilişkin “ittifak” hakkında da konuştu. Teşkilatlarının ittifak istemediğini belirten Akşener, adaylık tekliflerini kabul etmeyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş için ” Biz de aday gösterebilirdik. Birinden biri “adayım” dese oradan çıkarlardı. Kararlılık başka bir şey” ifadesini kullandı. Akşener, İstanbul ve Ankara dahil ayrı seçime gireceklerini söyledi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Kırmızı bültenle aranan Muhammed Yakut, İspanya’da yakalandı

Kırmızı bültenle aranan Muhammed Yakut, İspanya’nın Santander şehrinde yakalandı.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a yanıt: Yine sözlerimi çarpıtarak, yalanlarına devam etmiş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Soçi dönüşü kendisine ilişkin ifadelerine yanıt verdi. “AKP’ye oy veren kitlenin sorgulanması lazım” sözünün Erdoğan tarafından çarptırıldığını belirten Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın Sivas Katliamı hükümlüsü Hayrettin Gül’ün cezasını kaldırmasını da hatırlattı.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Akşener’in yerel seçim kararına CHP’den ilk tepki

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, İYİ Parti lideri Meral Akşener’in yerel seçimlere yönelik ayrı girme kararına ilişkin “Su an ittifak görüşmemiz yok ama kapımızı çalan olursa kapımız açık. Ayrı ayrı girme kararına saygılıyız” dedi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Erdoğan’ın evlenecek gençlere faizsiz 150 bin liralık kredi vaadi 4 ayda yüzde 25 eridi

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada seçim sürecinde gençlere yönelik 150 bin liralık faizsiz kredi vaadiyle ilgili “Evlenecek gençlerimize uygun fiyatlı kredi gündemimizde. Bir sonraki toplantıda detayları duyuracağız” açıklamasını yaptı.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Siyasi cesaret mi siyasi intihar mı; Akşener, İstanbul ve Ankara’yı gözden çıkardı mı?

Candan Yıldız

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in siyasi olarak en net konuştuğu program oldu. Fatih Altaylı’ya konuşmasının da bu yüzden tercih edildiğini düşünüyorum. Çünkü söyleşiden çok dertleşme programı gibiydi. Akşener ‘fabrika ayarlarımıza dönüyoruz’ üzerinden formüle ederek ‘ittifak’ siyasetini reddettiğini net olarak açıkladı. Ama öyle bir çıta koydu ki siyasi cesaret mi siyasi intihar mı, şimdiden tahmin etmek güç.

Yazının tamamını okumak için tıklayınız

Sivas Katliamı hükümlüsü Hayrettin Gül’ün Erdoğan tarafından ‘affedilmesine’ tepkiler: Hüda Par’la pazarlığın sonucu; cezaevinde de özel koşullarda yaşatıldılar

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla Sivas Katliamı faillerinden Hayrettin Gül affedildi. Hükümlü olan Gül’ün cezası ‘hastalık’ gerekçesiyle kaldırıldı. 30 yıl önce yaşanan katliamın sanıklarından, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan Gül’ün ‘affedilmesiyle’ ilgili Gazete Pencere’ye konuşan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Cuma Erçe karar için “Hizbullah’ın temsilcisi Hüda-Par’la yapılan pazarlığın sonucu” yorumunu yaparken davanın avukatlarından Şenal Sarıhan da “ İnsanlığa karşı suç işleyenlerin affa uğramamalıdır” dedi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Ağıralioğlu’ndan Akşener’e yanıt: Aldığı ağır seçim mağlubiyetinin muhatap suçlu bulma psikolojisi doğurması normal

İYİ Parti’den istifa eden Yavuz Ağıralioğlu, Gazete Pencere’ye yaptığı açıklamada Meral Akşener’in Altılı Masa’ya dönüş sürecinde ‘Evet’ demediğini açıklarken “Genel Başkan üzgündü, ‘hayır’ dediğimi görmemiş olabilir” demişti. İYİ Parti lideri Akşener, Fatih Altaylı’nın Youtube kanalındaki açıklamalarında Ağıralioğlu’nun Masa’ya dönüş oylamasında ‘Evet’ diyenler arasında olduğunu yineledi. Bunun üzerine Yavuz Ağıralioğlu Twitter (X) hesabından uzun bir açıklama yaptı.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

RTÜK’ten tartışmalı karar: İstanbul Aile Vakfı’nın ‘LGBT propagandasına dur’ toplantı duyurusu kamu spotu olarak yayınlanacak

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyesi İlhan Taşcı, İstanbul Aile Vakfı’nın ‘LGBT propagandasına dur’ toplantı duyurusunun televizyonlarda kamu spotu olarak yayınlanacağını duyurdu.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız