10 başlıkta bugün neler yaşandı?

10 başlıkta bugün neler yaşandı?
11 Ağustos 2023’ün öne çıkan haberlerini okuyucularımız için derledik.Bakan Şimşek: Enflasyonu tek hanelere düşürmek için destekleyici yapısal reform gündemimizdeHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyonu tekrar...

11 Ağustos 2023’ün öne çıkan haberlerini okuyucularımız için derledik.

Bakan Şimşek: Enflasyonu tek hanelere düşürmek için destekleyici yapısal reform gündemimizde

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyonu tekrar tek hanelere düşürme hedefi için yapısal reformun gündemde olduğunu açıkladı. Şimşek “Maliye politikasında deprem etkisi ki bir kerelik etkidir, onun dışında kalan alanda yine Türkiye’nin bütçeden gelirini Maastricht kriterleri ölçüsünde şekillendiriyoruz. Dolayısıyla bir yandan mali disiplini tesis ediyoruz, bir taraftan para politikasında enflasyonu tek haneye düşürecek bir çaba içerisine girmiş bulunmaktayız. Bunları destekleyecek bir de yapısal reform gündemimiz var.” dedi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Bahçeli’nin ittifak çağrısına İYİ Parti’den yanıt: Samimi bulmuyoruz, kaybedecekleri seçimde destek arıyorlar

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin İYİ Parti’ye ‘ittifak’ çağrısını değerlendiren İYİ Parti Kurucular Üyesi Uz, açıklamaları samimi bulmadığını belirtirken, İYİ Partili Ahmet Zeki Üçok ise kaybedecekleri seçimde kendilerine destek aradıklarını belirtti.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Cevdet Yılmaz: İlk konut edinmeye finansal destek verilecek; TCMB ve BDDK’nın çalışması var

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, finans sektörü temsilcileriyle bir araya geldiği toplantı sonrası açıklamalarda bulundu. Yılmaz, ilk kez konut ediniminde finansal destek sağlamaya yönelik Merkez Bankası ve BDDK’nın çalışma halinde olduğunu ifade etti. Yılmaz “Konut arzını teşvik edici adımlar atılacak. Konut maliyetlerini düşürmek durumundayız” dedi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Cari denge 20 ay sonra fazla verdi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) haziran ayına ilişkin ödemeler dengesi istatistiklerini yayımladı. Buna göre ödemeler dengesi haziran da 674 milyon dolar fazla verdi.  Cari denge en son 2021 Ekim ayında 4,1 milyar dolar olarak fazla vermişti.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Halil Konakcı’dan Ümit Özdağ’a ‘üç kuruşluk’ dava

Kendisini “imam” olarak tanıtan Halil Konakcı, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ‘a üç kuruşluk dava açtı.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

ASAL Araştırma’dan seçim anketi: Bu pazar sandığa gidilse oyunuzu hangi partiye verirsiniz?

ASAL Araştırma’nın “Bu pazar milletvekili seçimi olsa oyunuzu kime verirsiniz?” sorusunu yönelttiği ankete göre, kararsızlar dağıtıldıktan sonra AKP’nin oy oranı yüzde 33.5, CHP’nin oy oranı ise yüzde 23.7’de kaldı.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

EYT’li on binlerce kişiye maaş bağlanmadı

İktidar, martta başvuru yapan EYT’lilere en geç haziran başında maaş bağlanacağını iddia etmişti ancak ağustos ayının ortalarına gelinmesine rağmen on binlerce vatandaşa henüz maaş bağlanmadı.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Mazhar Alanson, 55 yıllık dostu Özkan Uğur’u anlattı: Özkan’ın yerine başka bir şey koyulamaz ki…

Mazhar Alanson Özkan Uğur’a ilişkin “Yaptığı bestelerden, sahnedeki doğal hallerinden, dizilerden, örneğin Cennet Mahallesi’nden tut, birçok kaliteli dizi ve filmlere kadar halk Özkan’ı seviyordu. Şimdi bize ne yapacağımızı soruyorlar. Ancak Özkan’ın yerine kimse alınamaz, Özkan’ın yerine başka bir şey koyulamaz ki” dedi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Eski eşinden biber gazı sıkarak kurtuldu: “Ben öldürülmek istemiyorum, ben yaşamak istiyorum”

Samsun’da Havvanur Akar bir aracın arkasına saklanarak kendisini bekleyen eski eşinden biber gazı sıkarak kurtuldu. O anları da cep telefonuyla kaydeden Akar, “Bugün biber gazı sıkarak kurtuldum, yarın ne olacak? Biber gazım sürekli yanımda ama buna mahkum olmak istemiyorum. Bir kadın olarak öldürülmeden sesimi duyurmak istiyorum. Adalet ben sağken yerini bulsun, ben ölünce bir anlamı yok” dedi. 

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Ancelotti’den Arda Güler açıklaması: Problem küçük

Real Madrid ekibinin ameliyat kararı verdiği sakatlanan milli yıldız Arda Güler için teknik direktör Ancelotti’den açıklamalar geldi. Ancelotti, Arda’nın sakalığının küçük olduğunu ve ameliyat olursa sahalara daha erken döneceğini söyledi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız