Adana'da korkutan deprem

Adana'da korkutan deprem
AFAD, saat 08.44'te merkez üssü Adana'nın Kozan ilçesi olan 5.5 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi.Saat 08.44'te meydana gelen depremin derinliği 11.27 kilometre olarak açıklandı. Depremin Osmaniye, Gaziantep,...

AFAD, saat 08.44'te merkez üssü Adana'nın Kozan ilçesi olan 5.5 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi.

Saat 08.44'te meydana gelen depremin derinliği 11.27 kilometre olarak açıklandı. 

Depremin Osmaniye, Gaziantep, Kahramanmaraş gibi illerde de hissedildiği belirtildi.

"Olumsuz bir durum bulunmamaktadır"

Adana Valisi Süleyman Elban yaptığı açıklamada “İlk belirlemelere göre herhangi bir olumsuz durum yok. Taramalarımız sürüyor.” ifadelerini kullandı.

"Saha tarama çalışmaları devam etmektedir"

AFAD Başkanı Yunus Sezer, depreme ilişkin yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Adana ilimiz Kozan ilçesinde saat 08.44’te meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki #deprem sonrasında, an itibarıyla olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Ekiplerimiz teyakkuz haline geçirilmiştir."

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise Kozan'da birkaç ahırın zarar gördüğü bilgisi aldıklarını söyledi.

Kullanılmayan iki binanın duvarları yıkıldı

Adana'nın Kozan ilçe merkezli depremde Feke ilçesi Uğurlubağ Mahallesi'nin dağlık alanından yola kaya parçaları düştü. Uğurlubağ Mahallesi'ni Kozan ilçesine bağlayan kara yolu ise kapandı. Kozan'da ayrıca kullanılmayan eski 2 binanın duvarları yıkıldı. Adana'da 6 Şubat depreminde ağır ve orta hasar alan binalarda hasar olup olmadığı araştırılıyor. 

Naci Görür'den açıklama

Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Adana Kozan’da 5,5 deprem. Saimbeyli ve Savrun Faylarının yakınlaşma bölgesinde, muhtemelen Savrun zonunda. 6 Şubat depremlerinden sonra bölgede fay kuşakları üzerindeki stres alanlarında değişim var, sevgiyle" dedi.