AFAD, Erzincan'daki arama çalışmalarını sürdürdüğünü açıkladı

AFAD, Erzincan'daki arama çalışmalarını sürdürdüğünü açıkladı
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Erzincan'ın İliç ilçesindeki maden ocağında meydana gelen toprak kayması nedeniyle göçük altında kalan 9 kişiyi kurtarma çalışmalarının aralıksız devam ettiğini bildirdi.Afet ve...
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Erzincan'ın İliç ilçesindeki maden ocağında meydana gelen toprak kayması nedeniyle göçük altında kalan 9 kişiyi kurtarma çalışmalarının aralıksız devam ettiğini bildirdi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Erzincan'ın İliç ilçesindeki maden ocağında meydana gelen toprak kaymasıyla ilgili bir açıklama daha yaptı.

AFAD'dan yapılan açıklamada nedeniyle göçük altında kalan 9 kişiyi kurtarma çalışmalarının aralıksız devam ettiğini bildirdi.

Çalışmalar sürüyor

Başkanlıktan yapılan açıklamada, göçük altında kalan vatandaşların yer tespiti çalışmalarının, profesyonel ekipler tarafından georadar ve yer altı radarları ile karadan, drone'larla da havadan sürdürüldüğü ifade edildi.

"2 bin 663 personel, 793 araç, 99 aydınlatma kulesi, 52 jeneratör, 7 drone, georadar görev yapıyor"

Ekiplerin tam donanımlı cihazlarla arama yaptıkları alanların sektörlenerek hassas bir çalışma yürütüldüğü belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

13 Şubat tarihinde İliç ilçesindeki bir maden ocağında meydana gelen toprak kayması sonucu kayıp 9 vatandaşımızı arama kurtarma çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Yüksek teknolojik cihazlar ile göçük altında kalan vatandaşlarımızın olabilecekleri lokasyonlar belirleniyor. Profesyonel ekiplerimiz arama kurtarma çalışmalarını belirlenen bu alanlarda yoğunlaştırıyor.

Bölgede 24 saat aralıksız yürütülen çalışmalarda, 2 bin 663 personel, 793 araç, 99 aydınlatma kulesi, 52 jeneratör, 7 drone görev yapıyor."