Ahmet Davutoğlu'ndan dikkat çeken iddia: İktidar yetkilileri İsrail'le ticaret yapan firmaları arayıp "hızlanın" dedi

Ahmet Davutoğlu'ndan dikkat çeken iddia: İktidar yetkilileri İsrail'le ticaret yapan firmaları arayıp "hızlanın" dedi
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İsrail'le ticaret yapan firmaların, iktidar yetkilileri tarafından arandığını belirterek, yetkililerin "Yapacağınız ticareti hızlandırın bir kısıtlama getirmeyi planlıyoruz" dediğini iddia etti.

İsrail'in Filistin'e saldırısının başlamasının ardından gündemden düşmeyen Türkiye-İsrail arasındaki ticaret tartışmaları sürüyor. Gazeteci Metin Cihan'ın ortaya çıktığı belgeler ve yapılan protestoların ardından 'kısıtlama' kararı alındığı açıklansa da Cihan, kısıtlama getirilen ürünlerin İsrail'e ihracının devam ettiğinin belgesini paylaştı.

Saadet Partisi ve Gelecek Partisi'nin ortak grup toplantısında konuşan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da İsrail'le ticarete getirilen kısıtlama öncesinde iktidar yetkililerinin ticaret yapan firmaları arayıp 'tüyo verdiğini öne sürdü.

"Ticareti hızlandırın"

Davutoğlu, "İsrail ile ticaret kısıtlaması gelmeden önce iktidar yetkilileri ticaret yapan firmayı arayıp, 'Yapacağınız ticareti hızlandırın bir kısıtlama getirmeyi planlıyoruz' diye tüyo veriyorlar. Bu bir duyum değil, bilgi" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'a yanıt: Bakana sorun

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, dünkü Kabine Toplantısı açıklamasında 'Jet yakıtı konusunda Türkiye Cumhuriyeti devletine iftira atanları asla ve asla unutmayacağız' sözüne değinen Davutoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanı, eğer böyle bir iftira varsa o Kabine'de birlikte oturduğunuz Ticaret Bakanınıza sorun. Onun yayımladığı resmi belgede 'Jet yakıtına kısıtlama getirildi' deniyor. O Ticaret Bakanı'nı tanıyorum, onun da vicdanı sızlıyor" dedi. (DHA)