AK Parti'li Usta'ya Alevilerden tepki: AKP öfkeli çocuklarının katliamını savunuyor
AK Partili Leyla Şahin Usta'nın Meclis'te Aleviler hakkında kullandığı sözler tartışmaya yol açtı. Aleviler Usta'nın açıklamasına tepki gösterdi
PENCERE - Suriye’de başlayan iç savaşla ilgili TBMM’de tartışma yaşandı. AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, Suriye’de SDG’nin silah bırakması gerektiğini savunup açıklama yaptı. AK Partili Leyla Şahin Usta’nın konuşması sırasındaki “Suriye’de Müslümanlar katledilirken sessiz kalanlar, bugün ‘Aleviler öldürülüyor’ diyerek ortalığı ayağa kaldırıyor” sözleri tepki çekti.
Alevi kurumları ise AK Partili Leyla Şahin Usta’nın sözlerine ilişkin ortak bir açıklama yayınladı.
Açıklamada “Biz Aleviler, AKP’nin bu zihniyetini çok iyi biliyoruz. Bu nedenledir ki, Aleviler adına ne söylerlerse söylesinler, asıl zihniyetlerini bu tür cümlelerle bir kez daha ortaya koymuşlardır” İfadeleri kullanıldı
Açıklamanın tamamı şöyle:
"AKP “Öfkeli Çocuklarının” Katliamını Savunuyor!
AKP Grup Başkan Vekili Leyla Şahin Usta, Milletin Meclisi’nde yaptığı konuşmada, “Suriye’de Müslümanlar katledilirken, 13 yıl boyunca gıkını çıkarmayanlar, şimdi Aleviler öldürülüyor diye ortalığı ayağa kaldırıyorsunuz.” demiştir.
AKP Grup Başkanvekilinin bu sözleri, HTŞ katillerinin ve IŞİD canilerinin hamisi olduklarının en net göstergesidir.
Bu sözler, AKP’nin "Çocuklarının” Suriye’de, Alevilere, Süryanilere, Kürtlere ve Hristiyanlara yönelik soykırımını normalleştiren zihniyetinin ta kendisidir.
Kullanılan bu dil, Kerbela’da Yezid’in dilidir.
Bu dil, Sivas’ta “Gazanız Mübarek Olsun” diyen, zaman aşımı kararı sonrasında “Hayırlı Olsun" diyen zihniyettin dilidir.
AKP, Alevilerin katledilmesini meşru görmekle yetinen bir parti olmadığını bir kez daha kanıtlamıştır.
Çünkü AKP, Alevilerin katledilmesine, ideolojik ve inançsal olarak, taraftır.
HTŞ ve IŞİD ise, İbni Teymiyye zihniyetinin günümüzdeki temsilcileridir.
Suriye’de, Alevi, Hristiyan ve Kürtleri katleden caniler, bu akıldan beslenmektedir.
Alevilerin öldürülmesine “ortalığı ayağa kaldırmak” demek; katilleri ve zalimleri değil, mazlumları ve katledilenleri suçlamaktır.
Biz Aleviler , AKP’nin bu zihniyetini çok iyi biliyoruz. Bu nedenledir ki, Aleviler adına ne söylerlerse söylesinler, asıl zihniyetlerini bu tür cümlelerle bir kez daha ortaya koymuşlardır.
Zira , AKP için "Alevilerin Katledilmesi " konu bile edilmemelidir.
AKP işbirlikçisi olan ve onun yağlı pilavından medet umanlar şunu iyi bilsinler ki; bu suça sessiz kalarak, kendileri de zalimin ortağı olmuşlardır.
Biz Aleviler; 2013 yılından beri, Suriye’de katledilen tüm mazlum halkların ve inançların yanındaydık ve yine olmaya devam edeceğiz.
Suriye’deki her bir toplumun, barış içerisinde birlikte yaşayacağı, Demokratik Suriye’nin kurulmasını yine savunacağız.
Suriye Alevilerinin, HTŞ Çetelerine Karşı Direnişini Selamlıyoruz ve Her Daim Yanlarındayız !
Alevi Bektaşi Federasyonu
Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu
Türkiye Alevi Federasyonu
Avustralya Alevi Bektaşi Federasyonu
Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı
Alevi Kültür Dernekleri
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği
Avrupa Arap Alevileri Federasyonu"
Kaynak:Haber Merkezi