'Kabinede değişiklik olacak mı?' AKP Sözcüsü Çelik'ten dikkat çeken yanıt

'Kabinede değişiklik olacak mı?' AKP Sözcüsü Çelik'ten dikkat çeken yanıt
Yerel seçimler sonrası AKP'de MKYK yapıldı. AKP Sözcüsü Çelik, MKYK sonrası yaptığı açıklamada "Cumhurbaşkanımızın ekonomi yönetimine desteği tam. Ekonomik programımıza güveniyoruz" dedi. Çelik, 'Kabinede değişiklik olacak mı' sorusuna da yanıt verdi.

AKP'de 31 Mart yerel seçimler sonrası ilk MKYK toplantısı yapıldı. Toplantıda seçim yenilgisinin nedenleri masaya yatırılırken, nerede hata yapıldığı değerlendirildi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik ise MKYK sonrası kameraların karşısına geçerek açıklamalarda bulundu.

İsrail'le ticaret yapıldığı iddialarını yalanlayan Çelik, 'Kabinede değişiklik olacak mı?' sorusuna da "Cumhurbaşkanımız uygun görürse bu konuda tasarrufta bulunabilir" diye yanıt verdi.

Çelik'in açıklamalarından satır başları:

Dünyanın konuştuğu tek bir konu var o da İran ve İsrail arasındaki gerilim. Netanyahu ve ekibinin bir katliam siyaseti takip etmesiyle birlikte bölgede tansiyonun daha da yükseleceğini ifade etmiştik. Netanyahu bölgesel bir savaş çıksın ve buna ABD de dahil olsun gibi tehlikeli bir senaryo peşindedir. Soykırım siyaseti 40 bine yakın insanın ölümüne sebep oldu.

İsrail-İran gerginliği

İsrail doğrudan İran'ın Şam Büyükelçiliği'ni vurdu. Bu saldırıda da İranlı görevliler hayatını kaybetti. Bir ülkenin diplomatik temsilciliğine başka bir ülke tarafından saldırıldığında bütün dünyanın ayağa kalkması tablosu ortaya çıkar. Fakat saldıran İsrail olunca bu konuya herkes ikiyüzlü bir şekilde suskun kaldı.

İran'ın cevabi saldırısına dünyadan kınama geldi. ABD ambargo ve kısıtlama ortaya koyacağını söyledi. Peki İsrail'e dönük bu tepkiler gündeme gelmiyor. Müeyyideler adaletli ve eşit bir şekilde uygulanmıyor. Sorunun temeli, özü bundan ibarettir. Bütün bu gelişmelerin Filistin'deki esas meseleyi unutturmaması gerektiğini ifade ediyoruz. Muhakkak ateşkes sağlanmalı ve iki devletli çözüme en güçlü şekilde gidilmelidir.

"Filistin milli siyasetimizin parçasıdır"

- Türkiye elinden geleni yapmıyor değerlendirmeleri doğru değildir. Bilinen ya da bilinmeyen her şeyi yapıyoruz.

- Filistin meselesi bizim için sıradan bir tansiyon değil, milli siyasetimizin bir parçasıdır.

Yunanistan ile ilişkiler

Bu süreç gayet iyi bir ivmeyle gidiyordu. Yunanistan Ege ve İyon Denizi'ndeki "Deniz Parkı" ilanı, süreci baltalayan hamleler oldu. Yunanistan'ın bu tek taraflı ilanını kabul etmeyeceğiz. Atina her türlü istismardan kaçınmalı.

"Ekonomik programımıza güveniyoruz"

Cumhurbaşkanımızın ekonomi yönetimine desteği tamdır. Ekonomik programımıza güveniyoruz.

Kabinede değişiklik olacak mı?

Cumhurbaşkanımız uygun görürse bu konuda tasarrufta bulunabilir.