AKP’li Şamil Tayyar’dan olay sözler: ‘Duyduklarımın yalan olduğunu düşünmek istiyorum’

AKP’li Şamil Tayyar’dan olay sözler: ‘Duyduklarımın yalan olduğunu düşünmek istiyorum’
Eski AKP Milletvekili Şamil Tayyar, Can Holding operasyonuna ilişkin açıklamada bulundu. AKP’li Tayyar’ın “Duyduklarımın yalan olduğunu düşünmek istiyorum. Umarım yalandır. Aksi halde bir arınma fırsatı daha kaçar, yazık olur” sözleri dikkat çekti.

Gazete Pencere- Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında 11 Eylül’de Can Holding’e yönelik operasyon gerçekleştirilmişti. Mehmet Şakir Can, Kemal Can ve Kenan Tekdağ’ın arasında olduğu 10 kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti.

Soruşturmada Habertürk, Show TV, Bilgi Üniversitesi, Doğa Kolejleri, Golden Hill Hotel, Mediza Hospital ve akaryakıt şirketlerinin de arasında olduğu 121 şirketin malvarlığına el koyulmuş ve şirketlere Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) kayyum olarak atanmıştı.

Gözaltına alınan Cemal Can, Mehmet Kenan Tekdağ, Devran Can, Devran Çimen, Kemal Çimen, Mehmet Kaya dün adliyeye sevk edildi. Şüpheliler Kemal Can, Mehmet Şakir Can, Rumert Onur Can, Murat Can ise halen aranıyor.

Devran Çimen, Devran Can, Mehmet Kaya ve Kemal Çimen “Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma” ve “Kara para aklama”, Cemal Can “Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma” iddiasıyla mahkemede tutuklandı. Mehmet Kenan Tekdağ’a ise “Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak” ve “Kara para aklamak” iddiasıyla çıkarıldığı mahkemede ev hapsi ve yurtdışına çıkış yasağı adli kontrolü kararı verildi.

Şamil Tayyar: Devlet içi güç savaşının çok sert geçtiğini gösteriyor

Eski AKP Milletvekili Şamil Tayyar, Can Holding operasyonuna ilişkin açıklamada bulundu. AKP’li Tayyar’ın “Duyduklarımın yalan olduğunu düşünmek istiyorum. Umarım yalandır. Aksi halde bir arınma fırsatı daha kaçar, yazık olur” sözleri dikkat çekti.

Eski AKP Milletvekili Şamil Tayyar’ın mesajı şöyle:

“Can holding operasyonu, tuhaf bir şekilde ilerliyor.

İki kardeş patron firari, yönetim kurulu başkanı tahliye, içeride 5 tutuklu var.

Oysa holding bünyesindeki 121 şirkete el konmuş, Habertürk, Bloomberg, Show TV kayyıma devredilmişti.

İddialar çok vahim.

Kaçakçılık, dolandırıcılık, kara para, suç örgütü vesaire.

İBB soruşturmasında koruma bile içeri alınırken, 121 şirketi kapsayan bu ağır dosyanın 5 kişiyle sınırlı tutulması, belli ki devlet içi güç savaşının çok sert geçtiğini gösteriyor.

Duyduklarımın yalan olduğunu düşünmek istiyorum.

Umarım yalandır.

Aksi halde bir arınma fırsatı daha kaçar, yazık olur.”

vhsfjhsbcsdc.png

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar