Anket sonucu: Seçim ilk turda bitiyor...

Anket sonucu: Seçim ilk turda bitiyor...
Seçime 10 gün kala anket şirketleri de saha araştırmalarına hız kesmeden devam ediyor. Ser Araştırma (SER-AR) cumhurbaşkanı adayları ile ilgili yaptığı anketin sonuçlarını paylaştı. Yapılan açıklamada elde edilen sonuçların...

Seçime 10 gün kala anket şirketleri de saha araştırmalarına hız kesmeden devam ediyor. Ser Araştırma (SER-AR) cumhurbaşkanı adayları ile ilgili yaptığı anketin sonuçlarını paylaştı. Yapılan açıklamada elde edilen sonuçların seçimin 1.turda sonuçlanacağını gösterdiği belirtildi.

SER-AR tarafından yapılan araştırmaya göre seçim ilk turda bitiyor. Marmara, Ege, Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde seçmenin tercihi CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu.

SER-AR tarafından yapılan araştırmaya göre seçim ilk turda bitiyor. Ankete göre Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a 8,4 puan fark atarak yüzde 53,1 oy oranıyla ilk turda cumhurbaşkanı seçiliyor. Şirket yaptığı açıklamada "Kararsız seçmenlerin, artık seçimi 1. turda bitirmek için tercihlerini güçlü adaylar üzerinden yaptığı gözlenmektedir." ifadelerini kullandı.

26 ilde 2600 seçmen ile yüz yüze görüşülerek yapılan ankette katılımcılara 14 Mayıs'taki seçimde cumhurbaşkanı tercihleri soruldu. Araştırmada ayrıca mart-nisan arasında yapılan görüşmelerden yararlanıldığı belirtildi. 

Ser Araştırma'dan anket sonuçları ile yapılan analiz şöyle:     

Anket şirketinden yapılan araştırmada 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turda biteceği tahmin edildi. Şirketten yapılan açıklamada, "Mart – Nisan aylarında yaptığımız tüm araştırmalar, seçimin 1.turda sonuçlanacağını göstermektedir." denildi.

"ERDOĞAN KOLTUĞUNU KAYBEDİYOR"

SER-AR sonuçlarına göre Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu'nun oy oranı yüzde 52,7. Erdoğan ise oyların sadece yüzde 44,3'ünü alarak koltuğunu kaybediyor.

"KILIÇDAROĞLU'NUN EN YÜKSEK OY ORANI GÜNEYDOĞU'DAN..."

Türkiye'nin 7 bölgesinin de ayrı ayrı yer verildiği ankette Kılıçdaroğlu en yüksek oy oranını yüzde 60,5 ile Güneydoğu bölgesinden alırken yüzde 38,1 ile Kılıçdaroğlu Karadeniz ve İç Anadolu bölgesinde en düşük oy oranına sahip.

Recep Tayyip Erdoğan

ERDOĞAN'IN EN GÜÇLÜ OLDUĞU BÖLGE KARADENİZ

Ankete göre Erdoğan'ın en güçlü olduğu bölge yüzde 58,9 ile Karadeniz bölgesi olurken, en düşük oy oranına yüzde yüzde 36,1 ile Ege bölgesinde ulaşıyor.

Muharrem İnce‘nin aldığı oyların %35’i ilk defa oy kullanacak seçmen, %40’ı 2018 seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan’a oy verenler, %20’si ise 2018’de Muharrem İnce‘ye oy verenler, %5 ise diğer seçmenler olarak tespit edilmiştir.

KARARSIZ SEÇMENİN TERCİHİ GÜÇLÜ ADAYDAN YANA

Ankete göre, kararsız seçmenlerin, artık seçimi 1. turda bitirmek için tercihlerini güçlü adaylar üzerinden yaptığı gözlenmiştir.

Ankette 4 adayın durumları şöyle: 

Kemal Kılıçdaroğlu: % 52,7

Recep Tayyip Erdoğan: % 44,3

Muharrem İnce: % 1,4

Sinan Oğan: % 1,6