Antalya’da tarikat yurdunda çocuk istismarı: SGK kaydı olan fail “görülmemiş”

Antalya’da tarikat yurdunda çocuk istismarı: SGK kaydı olan fail “görülmemiş”
Antalya’nın Alanya ilçesinde Süleymancılara ait Sugözü Ortaokul Erkek Öğrenci Yurdu’nda 14 yaş altı 10 çocuğun cinsel istismara maruz kaldığı ortaya çıktı.

Antalya’nın Alanya ilçesinde Süleymancılara ait Sugözü Ortaokul Erkek Öğrenci Yurdu’nda 14 yaş altı 10 çocuğun cinsel istismara maruz kaldığı ortaya çıktı. Yurt çalışanı Gani Ruçhan U. hakkında 109 yıl 3 aydan 373 yıl 4 aya kadar hapis cezası talep edildi.

Denetim skandalı: “Faili hiç görmedik”

Yurdu denetlemekle yükümlü İlçe Özel Öğrenci Yurtları Denetim Komisyonu üyeleri, SGK kayıtlarında çalışan olarak görülen ve kendisini “din eğitmeni” diye tanıtan fail için “hiç görmedik” ifadesinde bulundu.

Failin resmi kayıtlarda “temizlikçi” olarak gösterilmesine karşın, çocuklara dini eğitim verdiği ortaya çıktı. Denetimlerde bu durumun görmezden gelinmesi “ihmaller zinciri” olarak yorumlandı.

Avukat: “Görevi ihmal suçu oluştu”

Mağdur çocukların avukatlarından Sutay Seydioğulları, komisyon üyelerinin beyanına tepki göstererek şunları söyledi:

“Kamu görevlileri denetimde SGK kaydı olan faili bulamamışlar. Komisyon üyelerinin sanığa rastlamadıklarını söylemesi, görevi ihmal suçunun oluştuğunu gösteriyor. Pedagojik formasyonu olmayan sanığın çocuklara ders vermesi ihmallerin başında geliyor.”

Çok sayıda suçtan ceza talebi

Savcılık mütalaasında sanığın;

  • Çocuğun cinsel istismarı,

  • Sarkıntılık yapmak suretiyle istismar,

  • Çocuğa karşı cinsel taciz,

  • Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma,

  • Çocuğa müstehcen içerik gösterme,

  • Eziyet suçlarından cezalandırılması istendi.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar