Aziz İhsan Aktaş Davası: Avukatlar dinleniyor, talepler alınıyor
Aziz İhsan Aktaş Davası'nda 6'sı görevinden uzaklaştırılan 7 belediye başkanının da aralarında bulunduğu 11'i tutuklu 200 sanığın yargılandığı davanın 29. celsesi bugün görülüyor.
GAZETE PENCERE - 'Aziz İhsan Aktaş' soruşturması kapsamında 6'sı görevinden uzaklaştırılan 7 belediye başkanının da aralarında bulunduğu, 11'si tutuklu 200 kişinin yargılandığı 29. celsede devam ediyor.
İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesince Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumu karşısındaki salonda yapılan duruşmaya, tutuklanmalarının ardından görevlerinden uzaklaştırılan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ve Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara'nın da aralarında bulunduğu 8 tutuklu sanık katıldı.
Sanıkların yakınları da duruşmada izleyici olarak yer aldı.
Duruşma, sanık avukatlarının savunmaları ve taleplerinin alınmasıyla devam ediyor.
DÜN NELER YAŞANDI?
Dün görülen 28. celsede bazı sanıkların avukatlarına beyanda bulunmaları için söz verildi.
Söz alan avukatlar, müvekkilleri hakkında hazırlanan bilirkişi raporlarının hatalar ve çelişkiler içerdiğini, iddianamedeki suç isnatlarının yapılan savunmalarla geçerliliğini yitirdiğini vurguladı.
İddianameye konu ihalelerde "ihaleye fesat karıştırma" suçunun unsurlarının oluşmadığını belirten avukatlar, ihalelerin usule uygun yapıldığını ve öncesinde kimseye ihale bedelinin söylenmediğini ifade etti.
Avukatların bir kısmı da savcılığın esas hakkındaki mütalaasını açıklamasının ardından detaylı savunma yapacaklarını söyledi.
Rıza Akpolat’ın eşi Yeşim Akpolat’ın kardeşi olan tutuklu sanık Kazım Gökhan Yankılıç’ın avukatı ve aynı zamanda eşi, "Biz artık ev hapsi talep edecek noktadayız. Müvekkilimin tutuklu bulunduğu 11 ay bizim için çok zorlu geçti. Bizim aile olarak dışarda yaşadığımız baskı da çok fazla" dedi.
5 KİŞİ TAHLİYE EİDLMİŞTİ...
Mahkeme tutuklular Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, Beşiktaş Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Çağdaş Ateşçi, Beşiktaş Belediyesi destek hizmetleri personeli Gülşah Ocak, Beşiktaş Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürü Ferit Tutşi, Beşiktaş Belediyesi'nin eski Destek Hizmetleri müdürü Gülal Erdovan Anıl’ın tahliyesine karar vermişti.
Kaynak:Haber Merkezi