Bursa'da gazeteci Yaman Kaya'ya silahlı saldırı! 'Şimdiden söyleyeyim, yılmayacağım!'

Bursa'da gazeteci Yaman Kaya'ya silahlı saldırı! 'Şimdiden söyleyeyim, yılmayacağım!'
 Bursa'da işyerinden çıkıp aracına binen gazeteci Yaman Kaya, seyir halindeyken kurşunların hedefi olurken, saldırıdan yara almadan kurtuldu. Saldırı sonrası kurşunların isabet ettiği aracın camları kırılırken, Kaya ilk...

 Bursa'da işyerinden çıkıp aracına binen gazeteci Yaman Kaya, seyir halindeyken kurşunların hedefi olurken, saldırıdan yara almadan kurtuldu. Saldırı sonrası kurşunların isabet ettiği aracın camları kırılırken, Kaya ilk yaptığı açıklamada sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek, "Şimdiden söyleyeyim, yılmayacağım!" dedi.

Bursa'da faaliyet gösteren Başka Gazete internet sitesinin Genel Yayın Gönetmeni Yaman Kaya'ya silahlı saldırı yapıldı.

Nilüfer ilçesi Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'nda bulunan işyerinden çıktıktan sonra aracına binen Kaya, seyir halindeyken kurşunların hedefi oldu. Kaya saldırıdan şans eseri yara almadan kurtuldu.

Olayla ilgili polis ekipleri geniş çaplı soruşturma başlattı.

Yaman Kaya’dan açıklama

Yaman Kaya kendisine silahlı saldırı yapıldığı haberini sosyal medya hesabından şu sözlerle duyurdu:  

"Az önce FSM Bulvarı’ndaki iş yerimden çıktıktan kısa süre sonra aracımla seyir halindeyken silahlı saldırıya uğradım. Sağlık durumum iyi, şu anda ifade veriyorum. Şimdiden söyleyeyim, yılmayacağım!"

Bursa Gazeteciler Cemiyeti'nden açıklama

Bursa Gazeteciler Cemiyeti'nden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Bursa Gazeteciler Cemiyeti üyesi ve baskagazete.com Yayın Yönetmeni Yaman Kaya, bugün saat 18.30'da FSM Bulvarı'ndaki iş yerinden çıktıktan kısa süre sonra, aracıyla seyir halindeyken silahlı saldırıya uğradı.

Sağlık durumu iyi olan gazeteci Yaman Kaya'ya yönelik silahlı saldırıyı yazılı bir açıklama yaparak kınayan Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı, çirkin saldırının takipçisi olacaklarını belirterek açıklamasında şu görüşlere yer verdi;

"Mesleğimize ve meslektaşlarımıza yönelik çirkin saldırılara bu akşam Bursa'da bir yenisinin eklendiğini üzülerek haber aldık.

Genç meslektaşımız Yaman Kaya, aracıyla evine giderken silahlı bir saldırganın hedefi oldu. Tek tesellimiz meslektaşımızın iğrenç saldırıdan yara almadan kurtulmuş olmasıdır.

Halkın haber alma özgürlüğü adına fedakârca görev yapan meslektaşımıza ‘geçmiş olsun’ diyor, eli silahlı saldırganın yakalanarak hak ettiği şekilde cezalandırılmasını bekliyoruz. Bursa Gazeteciler Cemiyeti olarak konunun takipçisi olacağız."

Çağdaş Gazeteciler Derneği'nden de açıklama

Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi de yaptığı açıklamada, "Başkagazete Yayın Yönetmeni Yaman Kaya'ya bu akşam saatlerinde FSM’de silahlı saldırı gerçekleştirildi. Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi olarak yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Basın özgürlüğünün iktidar tarafından baskı altında alındığı bir dönemde gazetecilere yönelik şiddet eylemi kabul edilemez. Büyük Atatürk'ün söylediği gibi basın özgürlüğünden doğacak sakıncayı gidermenin tek yolu yine basın özgürlüğünün sağlayacağı olanaklardır.Saldırıyı bir kez daha şiddetle kınıyor ve meslektaşımız Yaman Kaya'ya “geçmiş olsun” diyoruz. Tesellimiz meslektaşımız Yaman Kaya’nın yara almadan saldırıyı atlatmış olmasıdır. Arkadaşımızın sonuna kadar yanındayız" denildi.

RSF’den Erol Önderoğlu'da yaptığı açıklamada, "Bursa'da, Başka Gazete genel yayın yönetmeni Yaman Kaya akşam saatlerinde aracında silahlı saldırıya uğradı. Belediyelerde usulsüzlükleri yazmasıyla da bilinen Kaya, saldırıyı yara almadan atlattı. Saldırının tüm yönleriyle soruşturulmasını istiyoruz"dedi.