CHP İl Binasına gıda ablukası: Burası Gazze mi?

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, kayyum atanan CHP İstanbul İl Başkanlığı binası önündeki polis ablukasını "Gazze benzeri abluka" olarak nitelendirdi.

CHP İl Binasına gıda ablukası: Burası Gazze mi?

Halk TV'ye bağlanarak açıklamalarda bulunan Tanal, bina içine dışarıdan gıda ve su sevkiyatının engellendiğini belirterek, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak devletin kendi vatandaşlarına yönelik bu tür bir ablukasının suç ve insan hakları ihlali olduğunu söyledi.

Tanal, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "Burası sanki Gazze'dir, Filistin'dir. Buraya bir sefer dün akşamdan beri yemek sevkiyatını vermedikleri için biz burada yemek alamıyoruz. Dışarıdan buraya yemek getiremiyoruz. Ve dün akşam geç saatlerde ancak su alabildik. Yani, şu anda eğer nasıl Filistin, İsrail’in, Gazze, İsrail’in ablukası altındaysa, gıda ablukası altındaysa biz de dün akşamdan beri burada gıda ablukasının altındayız."

Filistin mi burası

Polis ablukası nedeniyle bölgede 10 binden fazla güvenlik gücü olduğunu iddia eden Tanal, bu durumun hukuk dışı olduğunu vurgulayarak, "Burası bir Gazze değil, burası bir Filistin değil, burası bir İsrail değil. Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşları olarak devlet kendi vatandaşına yemek verilmemesi için ablukaya alması suçtur. İnsan hakları ihlalidir" dedi.

İçişleri Bakanı ve İstanbul Valisi'ne seslenen Tanal, "İsraillilerin Filistinlilere yaptığı gibi engellememeli. Şu ana kadar engelleniyor. Bu ablukayı kaldırın!" çağrısında bulundu.

CHP İstanbul İl Başkanlığı'na kayyum atanmasının ardından parti binası önünde yoğun güvenlik önlemleri alınmış, CHP'li vekillerin ve partililerin binaya girişi engellenmişti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sokak çağrılarıyla kamu düzeninin bozulmaya çalışıldığını savunurken, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise bu iddialara sert tepki göstererek, "Devletin polisini vatandaşla karşı karşıya getirmeye çalışan sizlersiniz! İl başkanlığımız, Cumhuriyet Halk Partililerin baba evidir. Evimizi ablukaya almak, haneye tecavüzdür" açıklamasında bulunmuştu.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar