Candan Yıldız

Candan Yıldız

Kurultay günü ‘sahte’ SMS olarak nitelenen mesajın sahibi konuştu: CHP üyesiyim, sahte değilim!

Kemal Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel’in rakip olduğu 38. CHP Büyük Kurultay’ın ikinci tur oylaması öncesi, Özgür Çelik isminden kurultay delegelerine gönderilen “Değişim irademizin sonuna kadar arkasındayız. Adıma atılan mesaj sahtedir. Genel Başkan adayımız Özgür Özel’in sonuna kadar arkasındayız” SMS’nin sahte olmadığı ortaya çıktı.

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik kendi ismi kullanılarak kurultay delegelerine gönderilen Kılıçdaroğlu lehine olan mesajın sahte olduğunu söylese de aynı ismi taşıyan Özgür Çelik’in CHP Sultanbeyli ilçe başkan yardımcılığı yapmış bir isim olduğu anlaşıldı.

Gazete Pencere’ye konuşan ve SMS'inde Sultanbeyli teşkilatı üyesi olduğunu belirtmeyen Özgür Çelik “Ben 23 yıldır CHP üyesiyim. Kendi hür irademle kurultay delegelerine SMS attım. İlçe başkanlığı adaylık sürecinde Mutlucell’e protokol imzalamıştım. SMS atma hakkım var. Kurultay günü attığım SMS’de de dikkat ederseniz İstanbul İl Başkanlığı’nı çağrıştıracak öyle bir algı yaratacak bir ifadem yok. Sahte denilerek bir algı yaratıldı” dedi.

Özgür Çelik Facebook hesabından paylaştığı mesajda da kurultay günü attığı SMS’in İstanbul İl Başkanı tarafından ‘sahte’ olarak nitelendiğini, Parti Meclisi adaylığı konusunda attığı SMS’in ise ‘Ben aday değilim, Sultanbeyli’den üyemiz Özgür Çelik aday” düzeltildiğini yazdı.

"Ben sahte değilim"

4 Kasım Cumartesi yapılan kurultayımızda salondaki atmosfer ve uygun olmayan sevinçler nedeniyle Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu için kurultay delegelerine atmış olduğum destek mesajı sonrasında adıma sahte mesajlar atılıyor açıklaması geldi. Daha sonra Parti Meclisi’ne adaylık başvurusu yaptım ve kurultay delegelerine yeniden mesaj attım İl Başkanımız Twitter hesabından ‘aday ben değilim Sultanbeyli’nden parti üyemiz olan Özgür Çelik tarafından adaylık başvurusu yapılmıştır açıklaması geldi; yani benim attığım mesaj sahte mesaj değildi."

Özgür Çelik Twitter hesabından da şöyle yazdı.

Adım Özgür Çelik ben mesajı Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu için destek amaçlı atmıştım. Ali Mahir Başarır ve Veli Ağbaba’nın sevinci şahsımı, Alevi kimliğimi rahatsız etmiştir. Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlığı seçimini kaybetmiş olmasını doğal karşılayabilirim. Bu demokrasimizde var fakat kaybetmiş olmasına  zıplayarak hoplayarak rezil etmek istercesine bir sevinç benim Alevilik kimliğimi rahatsız etmiştir.”

İsim benzerliği

Önceki ve Sonraki Yazılar
Candan Yıldız Arşivi