CHP lideri Özgür Özel'den Akın Gürlek yorumu

CHP lideri Özgür Özel, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek'in Adalet bakanı olarak atanması hakkında konuştu. Özel "Yarın sabah daha zor bir sabah olacak, teslim olmayacağız" dedi.

CHP lideri Özgür Özel'den Akın Gürlek yorumu

GAZETE PENCERE - Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın vefatının yıldönümü nedeniyle kabrini ziyaretinde konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP'ye yönelik davalar nedeniyle tartışmaların odağında olan Akın Gürlek'in Adalet Bakanlığı'na atanmasını değerlendirdi.

CHP lideri Özgür Özel iktidara yürüyen bir sosyal demokrat parti olarak yollarının çok zor olduğunu söyledi ve Akın Gürlek atamasının da bu zorluğun bir örneği halinde okunabileceğini vurguladı.

Özel "Yarın daha zor bir gün olacak, ama teslim olmayacağız, umutsuzluk yok" dedi.

"BU MAKAMLARDA SEN DE BULUNACAKSIN"

Konuşmasına Deniz Baykal'ın genç yaştaki başarılarını hatırlatarak başlayan Özgür Özel, Baykal ile olan kişisel bir anısını da paylaştı. Özel, "35 yaşında milletvekili, 36 yaşında Maliye Bakanı olan, 40 yaşında Enerji Tabii Kaynaklar Bakanı'yken madenleri kamulaştıracak cesareti gösteren, partimize ve Türkiye Cumhuriyeti'ne pek çok kademede hizmet etmiş Genel Başkanımızın huzurundayız" dedi.

Özel, Baykal'ın kendisine yönelik öngörüsünü şu sözlerle anlattı:

"Benim açımdan 2009 yılında Manisa Cumhuriyet Meydanı'nda 'Ona bakınca ben 35 yıl önceki Deniz'i görüyorum' diyerek ve o gün verdiği öğütlerle 'Bu makamlarda sen de bulunacaksın' diyerek bugünlerde partinin Genel Başkanı olmama yönelik olarak ilk tahminde bulunan, ilk sorumluluğu yükleyen kişinin huzurunda olmanın heyecanını taşıyorum."

"47 YIL SONRA BİRİNCİ PARTİ OLARAK İKTİDARA YÜRÜYORUZ"

CHP'nin yerel seçimlerdeki başarısına vurgu yapan Özel, partinin 47 yıl sonra ulaştığı konumu şu sözlerle özetledi:

"Deniz Bey'in bakan olduğu ve partinin birinci parti olduğu dönemlerden bugüne, 47 yıl sonra partimizi birinci parti yapabilmiş ve yerel seçimlerde büyük bir zaferi kazanmış durumdayız. Şu an dünyada belediye sayısı en çok olan, Avrupa'da oy oranı en yüksek olan Sosyal Demokrat Parti olarak iktidara yürüyoruz."

"OPERASYON İÇİN GÖNDERİLEN KİŞİ BAKAN OLDU"

Özgür Özel, konuşmasının devamında sabaha karşı Adalet Bakanlığı'na yapılan atamayı "siyasi tarihin en büyük saldırısı" olarak nitelendirdi. İsim vermeden Akın Gürlek'in geçmişteki görevlerine ve CHP'ye yönelik yargı süreçlerine atıfta bulunan Özel, şunları söyledi:

"Gün odur ki; partiye geçmişte siyasi bir görevde olan, sonra partiye operasyon yapmak için İstanbul'a Cumhuriyet Başsavcısı olarak görevlendirilen birisi, bugünün ilk saatlerinde Adalet Bakanlığına atanabilmiştir. İki siyasi görev arasında Cumhuriyet Halk Partisi'nin kurumsal kimliğine de saldıracak, İstanbul İl Kongresini iptal edip oraya kayyum atayacak, bir yandan partinin tüm seçilmişlerine iftira kampanyaları üzerinden adli süreçleri yürütecek, sonra da dönüp gelip tekrar siyasi bir pozisyona oturacaklar. Sonra da dünyanın gözünün içine bakıp 'Türkiye hukuk devletidir' diyecekler."

"BOYUN EĞMEYECEĞİZ"

Bundan sonraki sürecin daha zorlu geçeceğini ifade eden CHP lideri, mücadele kararlılığı mesajı verdi:

"Bu büyük saldırının herhangi bir sabahındayız. Yarın sabah bu sabahtan daha zor olacak. Ama kimsenin şüphesi olmasın; bu ülkeyi işgalden kurtarıp Cumhuriyet ve demokrasi hediye edebilmiş bir partinin kararlılığı ve direnci bugünlere de damgasını vuracak. Teslim olmayacağız, boyun eğmeyeceğiz."

Özel, konuşmasını "Saldırıların bir umutsuzluk yaymasını bekleyenlere sadece 'Daha çok beklersiniz' diyorum. Cumhuriyet Halk Partisi, bu milletin bu ülkeyi ayağa kaldırma görevini vereceği güne kadar mücadelesini sürdürecektir" sözleriyle tamamladı.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar