CHP Sözcüsü Faik Öztrak: Esas çekip gitmesi gereken Erdoğan’dır!

CHP Sözcüsü Faik Öztrak: Esas çekip gitmesi gereken Erdoğan’dır!
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP MYK toplantısı devam ederken parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi ve gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip...

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP MYK toplantısı devam ederken parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi ve gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın “Kılıçdaroğlu benimle 13 yarışa girdi; en hayırlısı çekilip gitmesi” ifadesine karşılık veren Öztrak, "Geçtiğimiz seçimler hakkında konuşacak son kişi Erdoğan’dır. Çünkü gösterdiği sahte videolar, söylediği yalanlarla seçimin ahlaki meşruiyetini bitirmiştir. Esas çekip gitmesi gereken Erdoğan’dır" dedi.

Macaristan Ziyareti sonrasında uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı için, "Kılıçdaroğlu dersen benimle kaç yarışa girdi? 13’te 13 yaptı. Şimdi 14’te olsa, 15’te olsa bu arkadaştan bir şey olmaz. En hayırlısı kendisi çekilip gitmesi lazım" ifadelerini kullanmıştı. Yanıt Faik Öztrak'tan geldi.

Öztrak, şöyle konuştu:

“Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu Erdoğan’a defalarca çağrı yaptı. Televizyonda hem de TRT ekranında defalarca, ‘Karşıma çıksın’ dedi. Cesareti varsa programa çıksın. Bir de bunları Genel Başkanımızın yüzüne söylesin, cevabını alsın. Bir önceki seçimde yaşadığı İstanbul, Ankara, Adana, Mersin, Antalya Büyükşehir Belediyesi yenilgilerini nereye koyduğunu, bu yenilgiden sonra neden istifa etmediğini açıklayıversin. Yine son yapılan milletvekili seçimlerinde partisinin oy oranındaki dramatik düşüşleri çıksın, bir millete anlatsın. Geçtiğimiz seçimler hakkında konuşacak son kişi Erdoğan’dır. Çünkü gösterdiği sahte videolar, söylediği yalanlarla seçimin ahlaki meşruiyetini bitirmiştir. Esas çekip gitmesi gereken Erdoğan’dır.”