CHP’li Meriç: “Bir yılda aynı Ramazan sepeti neredeyse iki katına çıktı”

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, Ramazan öncesi temel gıda ürünlerinden oluşan alışveriş sepetindeki artışa dikkat çekti. Geçen yıl yaklaşık 2 bin liraya dolan sepetin bu yıl 3 bin 800 liraya çıktığını söyledi.

CHP’li Meriç: “Bir yılda aynı Ramazan sepeti neredeyse iki katına çıktı”

GAZETE PENCERE - Ramazan ayı yaklaşırken mutfak hesapları yeniden yapılmaya başlandı. CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, temel gıda ürünlerinden oluşan mütevazı bir Ramazan sepeti üzerinden yaptığı değerlendirmede fiyat artışının boyutuna dikkat çekti.

Meriç’in verdiği bilgilere göre, geçen yıl Ramazan ayında yaklaşık 2 bin liraya alınabilen aynı ürünler, bu yıl 3 bin 800 lirayı buluyor. Listede lüks ürünler değil; ekmek, bakliyat, yağ ve şeker gibi en temel mutfak ihtiyaçları var.

“AYNI SEPET, FARKLI FATURA”

Söz konusu listenin gösterişli bir alışveriş olmadığını vurgulayan Meriç, “İki ekmekten bakliyata, yağdan şekere kadar en sade Ramazan mutfağından söz ediyoruz. Buna rağmen bir yılda ortaya çıkan artış, dar gelirli vatandaş için ciddi bir yük anlamına geliyor” dedi.

“GERÇEK ENFLASYON MUTFAKTA HİSSEDİLİYOR”

Resmî enflasyon verileri ile vatandaşın günlük hayatında karşılaştığı fiyatlar arasında fark olduğunu savunan Meriç, artışın en net şekilde pazarda ve market raflarında görüldüğünü söyledi. “Vatandaşın hissettiği enflasyon pazarda, markette ve mutfakta ortaya çıkıyor. Ramazan bereket ayıdır; ancak bugün birçok aile için bütçe hesabı yapılan bir döneme dönüşmüş durumda” ifadelerini kullandı.

“KALICI ÇÖZÜM ŞART”

Gelir dağılımındaki bozulmaya ve alım gücündeki düşüşe işaret eden Meriç, geçici önlemler yerine üretimi destekleyen ve fiyat istikrarını sağlayan politikaların hayata geçirilmesi gerektiğini dile getirdi.

“Halkımızın beklentisi polemik değil, mutfağı rahatlatacak somut adımlardır” diyen Meriç, ekonomik dengelerin vatandaş lehine yeniden kurulması gerektiğini belirtti.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar