CHP’liler yeni yılı Silivri’de cezaevi önünde karşıladı: "Bu alkışlar aslanlarımıza gitsin"
CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, Parti Meclisi (PM) üyeleri Tolga Sağ ve Baran Seyhan, Gençlik Kolları Genel Başkanı Cem Aydın, İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ile İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanvekili Nuri Aslan’ın da aralarında olduğu çok sayıda CHP’li, yeni yılı Silivri’deki Marmara Kapalı Cezaevi’nde karşıladı. Partililer, yakılan ateş etrafında, türküler eşliğinde “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz” sloganı attı.
Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu başta olmak üzere çok sayıda CHP’li 2025 yılını Silivri’de, cezaevinde geçirdi. CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, PM üyeleri Tolga Sağ ve Baran Seyhan, Gençlik Kolları Genel Başkanı Cem Aydın, İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ile İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanvekili Nuri Aslan, çok sayıda partiliyle birlikte yeni yılın ilk saniyelerini cezaevi önünde karşıladı.
Umut Akdoğan ile Tolga Sağ’ın saz çalarak söylediği türkülere Özgür Çelik de okuduğu şiirlerle eşlik etti. Saat 00.00’ı gösterdiğinde parti otobüsünden “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz” şarkısı çalındı, yurttaşlar da sloganla eşlik etti.
“2026 adalet getirsin”
Yeni yıla ilişkin temennilerini Özgür Çelik, “Silivri zindanının önünden 2026 yılına giriyoruz. Herkesin yeni yılını kutluyoruz. Buradan sıcak duygularımızı, dostluk duygularımızı duvarların arkasından Silivri zindanına gönderiyoruz. Yurdun dört bir yanındaki zindanlara gönderiyoruz. Ayrıca tabii ki 16 milyon İstanbulluya da duygularımızı gönderiyoruz. Yeni yılımız kutlu olsun. 2026 ülkemize adalet, demokrasi, refah, barış getirsin. Tüm dünyaya da barış getirsin 2026 yılı. Yeni yılımız kutlu olsun” sözleriyle dile getirdi.
“Umudumuz çok yüksek”
Nuri Aslan, barış, huzur ve umut dileyerek “Zor bir zamandı. Hepimizin zorlukları olabilir. Ülkemizin de zorlukları var. Devletimizin de zor zamanları var. Ben umuyorum ve biliyorum ki devletimiz mutlaka bu süreci olumlu şekilde demokrasiyle hukukla atlatacak, içerideki kardeşlerimiz, yol arkadaşlarımız, milletini seven insanlar inşallah yılın başıyla beraber özgürlüğüne kavuşacak diyorum. Umut ediyoruz, umudumuz çok yüksek. Ülkemizi, milletimizi, bayrağımızı seviyoruz. Ülkeye, bayrağa, devletimize hizmet etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
“Alkışlar aslanlarımıza gitsin”
Umut Akdoğan da “Bu alkışlar duyulsun. Bu alkışlar aslanlarımıza gitsin. Bu alkışlar cumhurbaşkanı adayımıza, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımıza gitsin. Bütün yol arkadaşlarımıza, kardeşlerimize, zindandaki tutsaklara, demokratlara, cumhuriyetçilere, bütün arkadaşlarımıza buradan selam, kucak dolusu sevgi gönderiyoruz” sözleriyle yeni yılı kutladı.
Kaynak:ANKA