CHP'li Başarır'dan Erdoğan'a: Matematik hesabında ciddi sorun var

CHP'li Ali Mahir Başarır, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ''Yerel seçimler Cumhur İttifakı üstünlüğüyle sonuçlanmıştır'' sözlerine yanıt verdi. ''Cumhurbaşkanımızın matematik hesabında ciddi sorun var, hesapları doğru yapsaydı ekonomi böyle olmazdı'' dedi

31 Mart yerel seçim sonrası TBMM'de açıklamalarda bulunan CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, ''Yerel seçim sürecinde önemli bir başarı elde ettik'' dedi. %Yüzde 38 ile Türkiye'de birinci parti olduğunu ifade eden CHP'li Başarır, ''Ülke genelinde 35 ilde birinci olarak en çok büyükşehir, il, ilçe belediyesi kazanarak birinci oldu'' diye belirtti.

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, TBMM'de dikkat çeken açıklamaları şöyle;

''Oy verenle vermeyeni düşmanlaştırmayacağız''

''Biz seçimlerde seçim öncesi ve sonrasında hep şunu söyledik; 'Bize oy verende vermeyende 'bizim' Belki bize oy vermeyip kaybettiğini düşünen milyonlarca vatandaşımız var. Hayır onlar kaybetmedi. Türkiye'nin her yerinde onlara da sahip çıkacak, onlara da dokunacak, onlara da sarılacak belediye başkanları var. Artık; 'onlar, siz, biz, ötekiler' kavramları bu seçimden sonra bir tarafa bırakıldı. Oy verenle vermeyeni düşmanlaştırmayacağız.

31 Mart yerel seçim sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ''Yerel seçimler Cumhur İttifakı üstünlüğüyle sonuçlanmıştır'' sözlerine cevap veren CHP'li Başarır şöyle konuştu:

''Belki bu hesapları doğru yapsaydı; bugün ekonomide bu durumda olmazdı''

''Bugün Sayın Cumhurbaşkanını dikkatle dinledim. Herhalde %54'te birinci parti olduğunu söyledi. Aslında ah bu hesaplar ah diyorum. Belki bu hesapları doğru yapsaydı; bugün ekonomide bu durumda olmazdı, Merkez Bankası bu kadar zarar etmezdi, %70 faiz olmazdı, enflasyon bu durumda olmazdı. Bence Sayın Cumhurbaşkanımızın matematik hesabında ciddi sorun var.''